NWS groeit nog steeds

Gepubliceerd op 03-05-2014 at 11:33

Nederlandse Wereldwijde Studenten is een jonge organisatie, en daarom is het belangrijk om in de gaten te houden dat we blijven groeien. Onze database is ondertussen al gegroeid tot meer dan 4000 leden, en hier zijn we trots op, maar er is natuurlijk nog ruimte voor veel meer leden.

De afgelopen jaren heeft NWS veel progressie gemaakt in het aantrekken en helpen van scholieren en bachelor-studenten. Zo werd het afgelopen jaar de eerste scholierendag georganiseerd en die werd zo goed bezocht, dat deze dit jaar weer een herhaling krijgt. In het verleden waren veel Nederlandse studenten die naar het buitenland vertrokken geïnteresseerd in masteropleidingen, maar we zien dat bachelorstudenten ook steeds vaker een vertrek naar het buitenland overwegen.

Nog altijd studeren veel van de NWS-leden vanuit het Verenigd Koninkrijk, maar ook zien we NWS steeds meer inschrijvingen vanuit andere landen binnen komen. Vandaar dat we de afgelopen meer clubs in andere landen zijn gaan ondersteunen. Bijvoorbeeld in Duitsland en in Zweden. Ook steeds meer samenwerkingen wijzen hierop; zoals bijvoorbeeld onze samenwerking met UStudy. Daarnaast krijgen we steeds meer verzoeken tot samenwerking, wat wij als uitermate positief ervaren.

Ook op de social media groeien wij nog steeds. Op Facebook hebben we al meer dan 1500 leden verzameld, daarnaast is onze LinkedIn pagina in leden verdubbeld. Zo blijven we meer studenten bereiken. Daarnaast was het NWS-onderzoek een groot succes, zo was er een publicatie in de Sp!ts, en pikten diverse grote studentenmagazines het op. Ook waren wij trots het op het feit dat het onderzoek in ontvangst werd genomen door het Ministerie OC&W en dat sommige van onze adviezen terug waren te zien in de reactie van de minister. Natuurlijk hopen wij dat dit uiteindelijk leidt tot echte hervormingen in het Hoger Onderwijs, en dat internationalisering daar echt op de agenda komt te staan.

Ook het komend jaar staat er weer een nieuw NWS-onderzoek op het programma, met nog veel meer nieuwe evenementen en activiteiten. Houdt ons dus in de gaten, en heb je ondertussen nog tips voor ons hoe wij het beter kunnen doen en nog meer groeien? Laat het ons dan hier weten!