NWS in het Financieele Dagblad

Gepubliceerd op 02-07-2013 at 17:56

Een aantal weken geleden schreef het Financieele Dagblad een artikel over studeren in het buitenland waar NWS prominent in genoemd werd. Onder de titel ‘Ambitieuze studiebol gaat over de grens’ schreven twee FD-redacteuren over de ervaringen van Nederlanders in het buitenland.

Foto Kranten voor websiteIn het artikel wordt het NWS-onderzoek uit 2011 geciteerd, waarin door respondenten onder andere het punt werd gemaakt dat de International Offices van Nederlandse universiteiten weinig hulp bieden en aandacht schenken aan de Nederlandse student met buitenlandambities. In plaats daarvan richten zij zich veel meer op het binnenhalen van buitenlandse studenten naar Nederland – een activiteit die gezien de financiële prikkels niet verwonderlijk is, maar die de Nederlandse internationalingsagenda doet ondersneeuwen.

Een ander onderwerp dat in het artikel – onvermijdelijkerwijze – de revue passeert is het stijgende kostenplaatje van studeren in het buitenland en de steeds verder verslechterende financiële positie waar veel Nederlandse topstudenten in verkeren.

Het goede nieuws, waar het artikel mee eindigt, is gelukkig dat het aantal Nederlanders dat een volledige studie in het buitenland volgt nog steeds stijgt: voor NWS een mooie conclusie!

Lees het gehele artikel via de website van het FD (registratie vooraf vereist).