Scholierendag

Ben je je aan het oriënteren voor je bachelorstudie? Weet je dat je keuze breder is dan Amsterdam, Utrecht of Leiden? Dat je aan dit lijstje Oxford, Washington, Uppsala, Seoul of Parijs kunt toevoegen? Spreekt dit jou aan, maar heb je geen idee waar je moet beginnen als je een studie in het buitenland wilt doen? Dan is de NWS-Scholierendag voor jou een mooi beginpunt.

De NWS-Scholierendag wordt jaarlijks georganiseerd voor middelbare scholieren in de bovenbouw van het VWO. Op deze dag verzorgt NWS een open informatiemarkt met universiteiten en organisaties die informatie kunnen verschaffen over landen uit de hele wereld. Daarnaast worden er presentaties gehouden waarin verschillende thema’s worden behandeld die komen kijken bij een studie in het buitenland, zoals de financiën, het aanmeldingsproces en de verhuizing. Ook zijn er NWS’ers aanwezig die je alles kunnen vertellen over hun ervaringen in het buitenland.

In 2017-2018 zal NWS naast een reguliere NWS-Scholierendag ook in het najaar presentaties verzorgen op de BuitenlandBeurs. Deze beurs zal op 24 en 25 november 2017 plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht. Kijk hier voor meer informatie.

Organisaties

Op de Scholierendag werkt NWS onder andere samen met:
Wilweg (onderdeel van Nuffic): https://www.wilweg.nl/
Fulbright Center (Verenigde Staten): http://www.fulbright.nl/
Campus France (Frankrijk): http://www.campusfrance.org/
Duitslanddesk: http://www.studereninduitsland.nl/

De NWS-Scholierendag vindt eens per jaar in het voorjaar plaats op een centrale plek in Nederland. Toegang voor scholieren en ouders is gratis. Houd onze website en social media in de gaten voor de aankondiging van de eerstvolgende NWS-Scholierendag. Heb je op kortere termijn vragen over studeren in het buitenland? Dan kun je deze het hele jaar door rechtstreeks mailen naar voorlichting@wereldwijdestudenten.nl.

Klik hier voor een verslag van de NWS-Scholierendag 2015, of bekijk de video hier onder voor een impressie.