Scholierendag

Studeren in het buitenland: iets voor jou?

Ben je je aan het oriënteren voor je bachelorstudie? Weet je dat je keuze breder is dan Amsterdam, Utrecht of Leiden? Dat je aan dit lijstje Oxford, Washington, Uppsala, Seoul of Parijs kunt toevoegen? Spreekt dit jou aan, maar heb je geen idee waar je moet beginnen als je een studie in het buitenland wilt doen? Dan is de NWS-scholierendag voor jou een mooi beginpunt.

De NWS-Scholierendag wordt jaarlijks georganiseerd voor middelbare scholieren in de bovenbouw van havo en vwo. Op deze dag verzorgt NWS een open informatiemarkt met universiteiten en organisaties die informatie kunnen verschaffen over landen uit de hele wereld. Daarnaast worden er presentaties gehouden waarin verschillende thema’s worden behandeld die komen kijken bij een studie in het buitenland, zoals de financiën, het aanmeldingsproces en de verhuizing. Ook zijn er NWS’ers aanwezig die je alles kunnen vertellen over hun ervaringen in het buitenland.

Organisaties

Deze dag wordt georganiseerd door de stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten (NWS). Wij zetten ons in voor Nederlandse studenten die een volledige academische opleiding in het buitenland volgen, willen volgen of hebben afgerond! Om deze dag zo informatief mogelijk te maken werken wij samen met onze partners. Op de scholierendag zul je dus ook in contact komen met experts van onder andere:

  1. Wilweg (onderdeel van Nuffic): https://www.wilweg.nl/
  2. Fulbright Center (Verenigde Staten): http://www.fulbright.nl/
  3. Campus France (Frankrijk): http://www.campusfrance.org/
  4. Duitslanddesk (Duisland): http://www.studereninduitsland.nl/

Scholierendag: 6 april 2019

De NWS-Scholierendag vindt eens per jaar in het voorjaar plaats op een centrale plek in Nederland. Dit jaar zal hij worden gehouden op zaterdag 6 April in Utrecht! Toegang voor scholieren en ouders is helemaal gratis. Naast de gebruikelijke infomarkt zijn er ook workshops (dit jaar óók een speciaal voor ouders) die zich specifiek op een land of werelddeel richten. Gedurende de hele dag zullen er bovendien studenten aanwezig zijn om hun verhalen, tips en ervaringen met je te delen. Dit jaar zullen we ook dieper ingaan op de administratieve kanten van een buitenlandstudie, zoals de verschillen tussen onderwijssystemen, aanmeldingsprocedures en de kosten van studeren in het buitenland. Kortom: een kans om niet te missen!

De dag vindt plaats op UniC in Utrecht van 10:30 tot 16.00. Voorbereidingen zijn momenteel in volle gang, maar het volledige programma zal z.s.m. met jullie gedeeld worden via o.a. het FB-evenement, e-mail en website. Zowel scholieren als ouders zijn allen van harte welkom. Je kunt je inschrijven via deze link, dat duurt niet langer dan 3 minuutjes. We zullen jou dan via e-mail op de hoogte houden over het evenement. Ook posten we regelmatig dingen in ons Facebook-evenement, dus zet jezelf ook even op “gaan” om niks te missen over deze dag! Heb je vragen over studeren in het buitenland of over de NWS-scholierendag 2019? Dan kun je deze het hele jaar door rechtstreeks mailen naar voorlichting@wereldwijdestudenten.nl.

Benieuwd wat je te wachten staat? Klik hier voor een verslag van de NWS-Scholierendag 2015, of bekijk de video hier onder voor een impressie.

De jaarlijkse NWS-scholierendag is speciaal voor scholieren! Het programma bevat presentaties van partners over aanmeldingen of andere practische thema’s die bij een studie in het buitenland komen kijken en er is een informatie-markt met stands van verschillende organisaties. We werken samen met Campus France, DAAD Duitsland en het Fulbright Center en verschillende universiteiten om een diverse aanbod aan informatie aan te kunnen bieden aan scholieren en studenten met interesse in studeren in het buitenland.

De eerstvolgende NWS-scholierendag vindt traditioneel in het voorjaar plaats.