Calls voor France Excellence studiebeurzen

Gepubliceerd op 07-02-2024 at 21:22

De calls voor studiebeurzen van het Institut français NL zijn nu geopend! Nederlandse HBO-, WO- en PhD-studenten kunnen zich aanmelden voor de programma’s van France Excellence.

France Excellence Descartes – aanmelddeadline 30 april 2024
De France Excellence Descartes studiebeurzen ondersteunen studenten uit het Nederlands hoger onderwijs die een masterprogramma willen volgen in Frankrijk. HBO- en WO-studenten vanuit elke academische discipline kunnen zich aanmelden voor de beurs.

France Excellence Van Dongen – aanmelddeadline 30 april 2024
De France Excellence Van Dongen studiebeurzen zijn bestemd voor studenten uit kunst- en designstudies binnen het Nederlands hoger onderwijs die hun master in Frankrijk willen volgen.

France Excellence Quantum – aanmelddeadline 30 april 2024
De France Excellence Quantum studiebeurzen ondersteunen studenten, PhD’ers en jonge onderzoekers, uit het Nederlands hoger onderwijs die een masterprogramma willen volgen, of onderzoek willen doen, in Frankrijk, en vice-versa. Kandidaten binnen quantum kunnen zich aanmelden voor de beurs. In samenwerking met: Quantum Delta NL en QuantEduFrance.

France Excellence Europa – aanmelddeadline rond april 2024
Het beurzenprogramma France Excellence Europa ondersteunt een master aan een Franse universiteit en is bedoeld voor masterstudenten uit de 26 landen van de EU, tussen de 18 en 26 jaar. Volg onze socials voor meer informatie.

Taalassistenten
Het programma Taalassistenten stelt studenten in de gelegenheid zich onder te dompelen in de Franse taal en cultuur en het Franse onderwijssysteem (Académie de Guyane of Académie de Lille) en tegelijkertijd een verrijking vanuit hun eigen – Nederlandse – taal en cultuur mee te brengen.

Meer weten? Neem een kijkje op de site van het Institut français NL en meld je aan voor de webinar op 19 maart.