Word trainee bij DNB!

Gepubliceerd op 09-04-2017 at 23:33

Ben jij geïnteresseerd in het leveren van een kwalitatieve bijdrage aan de financiële sector? Als trainee bij DNB ga je direct inhoudelijk aan de slag. Een unieke kans om aan uiteenlopende vraagstukken te werken die niet alleen actueel en uitdagend zijn, maar ook maatschappelijk zeer relevant. Zo krijg je de kans om binnen een internationale context en dynamische omgeving veel te leren. Je ontwikkelt je tot een breed inzetbare professional!

Het traineeship

In twee jaar tijd doorloop je een intensief programma waarbij alles draait om inhoudelijke kennis en je persoonlijke ontwikkeling. In die twee jaar werk je voor drie verschillende divisies. In iedere functie werk je volop mee. Je hebt je eigen verantwoordelijkhedenen je leert de uiteenlopende taken van DNB kennen. Denk bijvoorbeeld aan het monetaire beleid, de werking van financiële markten, het toezicht op financiële instellingen en de bijbehorende wet- en regelgeving. Daarnaast heb je de kans om voor een periode uitgewisseld te worden met de AFM. We houden rekening met je opleidingsachtergrond, ambities en capaciteiten. Daardoor kun je je zoveel mogelijk vanuit je eigen expertise ontwikkelen binnen de verscheidenheid aan taken van DNB. Zo bouw je een rotsvast fundament voor je verdere carrière.

Wil je meer weten over hoe je werkzaamheden als trainee bij DNB eruit kunnen zien? Lees dan de testimonials van onze trainees!

Het opleidingsprogramma

Tijdens je traineeship bieden we je een intensief opleidingsprogramma, waarbij inhoudelijke kennis en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Zo bouw je een rotsvast fundament voor je verdere carrière. Meer informatie over het traineeprogramma…

Voor wie?

Het traineeship is bestemd voor ambitieuze academici met bovengemiddelde studieresultaten. Mogelijke studierichtingen zijn economie, econometrie, rechten, politicologie, internationale betrekkingen, (organisatie)psychologie, wiskunde of natuurkunde. Uiteraard heb je affiniteit met de financiële sector. We verwachten dat je als trainee iets extra’s meebrengt: je bent breed georiënteerd, hebt een scherp analytisch vermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden. Je beheerst de Nederlandse taal, je hebt maximaal één jaar werkervaring en je bent bij aanvang van het traineeship afgestudeerd. Meer informatie over de selectiecriteria…

Solliciteren

We hebben je veel te bieden, maar leggen de lat hoog. Het selectieproces bestaat uit een aantal stappen. De eerste stap is het online sturen van je CV, motivatiebrief en cijferlijsten (middelbare school, bachelor en master). Daarna nodigen we je uit voor het maken van een online assessment, bestaande uit een cognitietest en een persoonlijkheidsvragenlijst. Heb je ons overtuigd, dan nodigen we je uit voor de eerste selectiedag, waar we je via een inhoudelijke opdracht toetsen op analyse en overtuigingskracht. Ook krijg je die dag de gelegenheid om meer te weten te komen over het traineeship bij DNB. De tweede en laatste selectiedag bestaat uit interviews met medewerkers van DNB en een groepsopdracht.

Solliciteer direct op het traineeship!