Inschrijven NWS Scholierendag 2017

Gepubliceerd op 03-03-2017 at 08:56

Op zaterdag 8 april j.l. vond de NWS-Scholierendag plaats op het Wolfert Tweetalig in Rotterdam. Gedurende de dag gaven leden van NWS samen met partners presentaties over hun buitenlandervaring. Een studentenpanel bij aanvang van de dag gaf huidige scholieren een exclusief inkijkje in de afwegingen van studenten om het buitenland op te zoeken, en wat daarbij doorgaans komt kijken. Na een aantal presentatierondes vond er een plenaire informatiemarkt plaats, waar scholieren een-op-een in gesprek konden gaan met ervaringsdeskundigen die in het land van hun keuze studeren. NWS blikt terug op een erg leuke dag en hoopt volgend jaar nog meer scholieren, ouders en decanen te mogen ontvangen! Foto’s van de dag zijn op onze Facebook pagina te vinden.

Inschrijvingen voor de NWS-Scholierendag zijn nu GESLOTEN. Nog steeds interesse? Stuur een e-mail aan [voorlichting@wereldwijdestudenten.nl] 

De NWS-Scholierendag vindt plaats op zaterdag 8 april 2017! Op deze dag, bedoeld voor middelbare scholieren van de vierde tot en met zesde klas uit het hele land, organiseert NWS een gratis informatiedag over studeren in het buitenland. Verschillende organisaties (Fulbright Center, WilWeg, de Duitslanddesk, Ivy Circle en meer) geven presentaties over onderwerpen als onderwijssystemen, aanmeldingsprocedures, kosten en praktische zaken die je tegenkomt als je in het buitenland wilt studeren. Daarbij is er ook de gelegenheid om vragen te stellen aan deze organisaties en studenten die in het betreffende land gestudeerd hebben.

Op de informatiemarkt zijn er nog meer mogelijkheden om in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van de verschillende organisaties. Ook zijn er NWS’ers aanwezig die je graag alles vertellen over hun ervaringen in het buitenland en al je vragen beantwoorden.

De dag is gratis en zal plaatsvinden op het Wolfert Tweetalig in Rotterdam vlakbij station Rotterdam Centraal.  Registratie vangt aan om 10:15. Het programma begint om 11.00u en eindigt om 15.00u.

Iedereen die zich reeds heeft ingeschreven, heeft inmiddels een e-mail ter bevestiging ontvangen met meer details over aanstaande zaterdag. Check je spam-folder en neem contact op met [voorlichting@wereldwijdestudenten.nl] indien je deze e-mail niet hebt ontvangen.

 

Programma:
(onder voorbehoud)

Adres:

Wolfert Tweetalig
Bentincklaan 280
3039 KK Rotterdam