Europese studentenorganisaties: beleidsmakers moeten internationale, academische uitwisseling na Brexit veilig stellen

Gepubliceerd op 30-03-2017 at 12:15

Vandaag presenteren de vertegenwoordigers van internationale studenten uit vier landen – Nederland, Denemarken, Noorwegen en Zweden – hun gezamenlijke standpunten over de beste manier om internationale, academische uitwisseling veilig te stellen in een post-Brexit Europa. Zij roepen EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier en zijn team op om deze standpunten te verdedigen tijdens de Brexit-onderhandelingen.

Gezien de positie van het Verenigd Koninkrijk als een van de populairste bestemmingen voor Europese studenten zal Brexit zo’n 125.000 studenten direct raken. Tegelijkertijd zijn internationale studenten een belangrijke bouwsteen voor het in stand houden van de onmisbare samenwerking tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk, aldus NWS, SISA, DSA en ANSA.

Daarom roepen zij EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier en zijn team op om studentenmobiliteit tussen het VK en de EU te beschermen door:

Het hele position paper kan hier in het Engels worden gedownload.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Meeke Roet
Nederlandse Wereldwijde Studenten (NWS)
E: belangenbehartiging@wereldwijdestudenten.nl