Robbert Dijkgraaf | Toetreding tot Comité van Aanbeveling

Gepubliceerd op 22-09-2016 at 18:50

Met trots presenteert het bestuur van NWS Professor Robbert Dijkgraaf als het nieuwste lid van het Comité van Aanbeveling!

Professor Robbert Dijkgraaf is sinds 1 juli 2012 directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton (IAS), V.S. en Leon Levy Professor. Daarnaast is hij, sinds 2005, universiteits-hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Tot juni 2012 was hij president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Professor Dijkgraaf schrijft over uiteenlopende onderwerpen en voor een breed publiek. Zijn streven naar het betrokken houden van de maatschappij bij (recente) wetenschappelijke ontwikkelingen is bijvoorbeeld terug te zien aan zijn deelname aan de DWDD University en zijn aansprekende en toegankelijke publicaties. Vanwege zijn internationale ervaring is Professor Dijkgraaf een voorbeeld voor veel Nederlanders die een studie in het buitenland doen, hebben gedaan of dit graag willen doen. NWS zet zich inmiddels al 10 jaar specifiek in voor deze groep scholieren en studenten. Dijkgraafs toetreding wordt door NWS dan ook gezien als aanwinst voor het bereiken en voorlichten van deze jongeren.

NWS zal de komende jaren met steun van het Comité van Aanbeveling – versterkt door toevoeging van Professor Dijkgraaf – het werk vol energie voortzetten.

afbeelding1

foto: Andrea Kane (2012)