NWS Dutch Departure Drinks 2016 – wederom een geslaagde avond!

Gepubliceerd op 05-09-2016 at 14:05

2016 08 25 NWS DDD-13

Op donderdagavond 25 augustus 2016 vond de jaarlijkse Dutch Departure Drinks plaats. In het prachtig gelegen Academiegebouw van de Universiteit Utrecht, met nóg prachtiger weer en wederom meer aanmeldingen dan het voorafgaande jaar, kan NWS zeker terugblikken op een geslaagde avond.

Scott Douglas, oprichter van NWS, sprak de aanwezige studenten toe en moedigde ze aan de grenzen van het studeren in het buitenland – waar mogelijk – zo ver mogelijk te verleggen. De wereld is in de afgelopen tien jaar veel veranderd. Hoewel studeren in het buitenland verre van vanzelfsprekend blijft, is het studeren in minder voor de hand liggende regio’s in de afgelopen jaren toegenomen onder de Nederlanders.

Tien jaar na de oprichting van NWS valt dit terug te zien in ons ledenbestand – wellicht meer divers en breed georiënteerd dan ooit tevoren. Dit laat inderdaad zien dat NWS-leden hun kansen blijven grijpen om het buitenland te verkennen. De aanwezige NWS’ers waren een uitstekend voorbeeld van de groep Nederlandse studenten die jaarlijks een sprong in het diepe wagen en het buitenland opzoeken en zichzelf inderdaad uitdagen, zoals Scott dit in zijn speech verwoordde.

Het bestuur van NWS tijdens zijn lustrumjaar 2016-2017 zal worden geleid door voorzitter Marius Kat, die het stokje van Marlou Slot overneemt. Zijn nieuwe bestuur is inmiddels met veel enthousiasme begonnen aan het doorzetten van het goede werk van de voorgangers uit 2015-2016.

NWS hoopt in 2017 nog meer studenten die een opleiding in het buitenland (gaan) volgen, of hebben gevolgd, te mogen ontvangen op de volgende Dutch Departure Drinks in 2017!