Word jij NWS-Bestuurslid ’16-’17? Lees de ervaringen van het huidige bestuur!

Gepubliceerd op 04-05-2016 at 16:39

NWS Bestuursleden

Van links naar rechts: bestuursleden Rob, Olivia, Lars, Laurens en Isabel in actie op verschillende NWS-evenementen.

Een internationaal bestuursjaar naast je studie? Word NWS-Bestuurslid 2016-2017! Benieuwd hoe het is om je een jaar lang in te zetten voor hét wereldwijde netwerk van Nederlandse studenten in het buitenland? Lees hier over de ervaringen van de huidige bestuursleden of klik hier om naar het interview met Marlou Slot, de huidige voorzitter, te gaan. Je hebt nog tot 15 mei om te solliciteren, klik hier om naar de vacatures te gaan!

“Ik zag NWS als een geweldige kans om me in te zetten voor mijn medestudenten in het buitenland en vaardigheden te ontwikkelen die in mijn studie moeilijker te vinden zijn. Dat bleek het zeker te zijn, maar ook het internationale netwerk en de praktijkervaring zijn uniek! Een bestuursjaar bij NWS is een uitgelezen kans om bestuurservaring op te doen, samen met andere gemotiveerde studenten die de sprong naar het buitenland gewaagd hebben.” – Thomas Burger, bestuurslid Belangenbehartiging

“Een bestuursjaar bij NWS is gegarandeerd een ongewoon jaar. Welk ander bestuur van studenten bevindt zich verspreid over de hele wereld, en groeit uit tot een hecht gezelschap dat mooie evenementen en prestaties neerzet, soepel samenwerkt en een leuke tijd heeft? Met mijn portefeuille Voorlichting doe ik mijn best scholieren, studenten en decanen in te lichten over vervolgopleidingen in het buitenland,  zowel door persoonlijk contact als op grote evenementen. Het mooiste? Dat keer op keer mensen aangeven hoe belangrijk en hulpzaam dit voor hen is, en dat doet ontzettend goed.” – Rob Terwel, bestuurslid Voorlichting & Secretaris

“Samenwerken op internationaal niveau – dat is NWS. Wat ik in eerste instantie als een grote uitdaging voelde, ervaar ik nu als een tweede natuur. Het bestuur is een ambitieus team dat openstaat voor nieuwe ideeën, en zich vol inzet voor het belang van de studenten.” – Olivia The, bestuurslid Event Manager & Penningmeester

“Een bestuurspositie bij NWS biedt het platform om je in te kunnen zetten voor je Nederlandse medestudenten in het buitenland, en geeft jou tegelijkertijd de kans om relevante praktijkervaring op te doen in het contact met bedrijven en andere organisaties.” – Lars Schonenberg, bestuurslid Partners

“Tijdens het bestuursjaar studeer ik in Seoul. Ik woon dus ver van Nederland maar kan door mijn taken als bestuurslid andere Nederlanders dichter bij elkaar brengen. Ik dacht dat het moeilijk zou zijn om op afstand te besturen maar dankzij Dropbox en Skype was het prima onder de knie te krijgen. De andere bestuursleden zijn erg gedreven en professioneel en erg prettig om mee samen te werken. Ik kan iedereen een bestuursjaar bij NWS aanraden omdat er binnen NWS erg veel flexibiliteit is. Als je de tijd hebt is er veel ruimte voor eigen inbreng.” – Laurens Bistervels, bestuurslid Clubs & Netwerk

“Wat ik zo leuk vind aan een bestuursjaar bij NWS is dat je ontzettend veel verschillende mensen en organisaties leert kennen, waardoor het veel deuren voor je opent. De NWS-dag was voor mij een hoogtepunt, omdat het uniek is om het NWS-netwerk in groten getale te ontmoeten en het een kick geeft om te zien wat een mooi evenement je als bestuur hebt neergezet. Ook heb ik veel meer geleerd en mezelf op meer vlakken ontwikkeld dan ik van tevoren had gedacht!” – Isabel Heijne, bestuurslid PR