Het tweede jaar in York – Caitlin’s belevenissen in York

Gepubliceerd op 22-04-2016 at 22:21

CaitlinVanRooij

De vorige keer heb ik jullie verteld over mijn eerste jaar in York. Dat was nog een relaxed jaar met een feestje hier en daar, relatief eenvoudige examens en opdrachten die nog niet meetelden voor het eindcijfer, en veel nieuwe indrukken. Het tweede jaar was een stuk minder feest en een stuk meer stress!

Vanaf het tweede jaar tellen alle cijfers van de essays, practicumverslagen, projecten en examens mee voor het cijfer op je diploma. Dat betekent dat ik veel meer tijd moest gaan besteden aan studeren dan in het eerste jaar. Gelukkig zijn er niet heel veel stukken die je moet inleveren of examens om te maken. In het tweede jaar heb je in totaal vier essays, vijf practicumprojecten, tien examens, twee kleine onderzoeksprojecten en een aantal kleinere opdrachten voor onderzoeksvaardigheden. Daarnaast heb je ook dit jaar weer drie keer tien weken les. Dat is natuurlijk best wel relaxed, maar het betekent ook dat je heel goed moet plannen en jezelf gemotiveerd moet houden om bij te blijven. Zeker omdat er veertien tot achttien weken kunnen zitten tussen de eerste les en het examen erover!

Niet alleen het studeren wordt wat serieuzer, maar ook het wonen. De meeste studenten verhuizen na het eerste jaar van de campus af. Zelf was ik wel toe aan mijn eigen huis, zeker omdat ik inmiddels al bijna drieëntwintig jaar was. Daarom ben ik verhuisd naar een appartement, zonder huisgenootjes. Dit is natuurlijk wat duurder dan in een gedeeld huis, maar wel een stuk relaxter. Daarnaast was het een motivatie om nog iets meer deel te nemen aan clubs, aangezien ik in de keuken geen sociale contacten meer zou tegenkomen.

Een van de dingen waar ik me voor heb aangemeld was het committee van Enactus. Dit is een organisatie die over de hele wereld actief is, dus dat leek me een goede aanvulling voor mijn cv. Daarnaast was het ook een club waar een hoop mensen van andere studies actief waren, dus een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Uiteindelijk werd ik gekozen als ‘enterprise executive’, en mocht ik samen met mijn eigen team proberen een commercieel project op te zetten. Deze ervaring heeft me een goede kijk gegeven op wat er ‘behind the scenes’ gebeurt als het gaat om evenementen op de universiteit. Het bleek dat veel medewerkers van de universiteit hun invloed iets te hoog inschatten, wat tot veel extra werk heeft geleid. Daarnaast bleek ook dat de studentenraad, voornamelijk bestaande uit pas afgestudeerde studenten van de universiteit, erg groot is.

Hier is het ook gebruikelijk dat je ervaring opdoet in de richting waarin je wilt gaan werken. Zelf wil ik uiteindelijk graag onderzoek gaan doen. Daarom heb ik een soort onderzoeksstage gedaan bij een onderzoeker van de psychologieafdeling. Hiervoor doe je kleine opdrachten, zoals informatie zoeken, experimenten testen en oefenen met het analyseren van data. Daarnaast is het ook leuk om wat meer één-op-één contact te hebben met iemand die iets doet wat jij ook wilt doen. Al met al een leuke ervaring!

Daarnaast heb ik in het tweede jaar ook veel gebruik gemaakt van de vele (bijna) gratis cursussen die aangeboden werden. Deze waren vrij divers, van counselingsvaardigheden tot het opzetten van een social media-kanaal.

Al met al was het tweede jaar een stuk drukker en stressvoller dan het eerste jaar. Toch was het ook wel leuker, omdat ik inmiddels meer gewend was aan de gang van zaken en het al wat meer als ’thuis’ ging voelen.

Volgende keer meer over mijn reis van York naar New York voor de Columbia Summer School 2015!