Solliciteer nu voor het NWS-Bestuur 2016-2017!

Gepubliceerd op 13-03-2016 at 09:17

NWS vacatures 1617

Een internationaal bestuursjaar naast je studie? Word NWS-bestuurslid voor 2016-2017!

Nederlandse Wereldwijde Studenten (NWS) zet zich sinds 2007 in voor Nederlandse studenten die een bachelor, master of PhD in het buitenland volgen. Het bestuur van NWS coördineert het netwerk van ruim 3500 Nederlandse studenten en 15 lokale clubs in het buitenland, biedt hulp aan scholieren en studenten die in het buitenland willen studeren en slaat een brug van Nederlands talent in het buitenland naar Nederlandse werkgevers. NWS behartigt de belangen van NWS’ers in de Nederlandse politiek en organiseert evenementen over de hele wereld, waaronder de jaarlijks terugkerende NWS-dag in Den Haag.

Heb jij ervaring met studeren in het buitenland en wil jij je inzetten voor hét wereldwijde netwerk van Nederlandse studenten in het buitenland? Dan zoeken wij jou als parttime bestuurslid van NWS!

Bestuur

Het bestuur van NWS bestaat uit Nederlandse bachelor-, master- en PhD-studenten, die in verschillende landen wonen en hun studie of werk met een bestuursfunctie bij NWS combineren. Dit internationale bestuur werkt nauw samen via Skype, e-mail en verschillende bestuursweekenden. Ieder jaar worden er kandidaten gezocht die affiniteit met de doelgroep hebben om een nieuw bestuur te vormen.

Voor het academische jaar 2016–2017 zoeken we zes enthousiaste kandidaten voor de volgende functies: Secretaris & Belangenbehartiging, Penningmeester & Partners, Clubs & Netwerk, Voorlichting & PR, Event Manager en IT.

Interesse?

Stuur uiterlijk zondag 15 mei een mooi cv met een korte motivatiebrief (max. één A4) naar sollicitatie@wereldwijdestudenten.nl! Geef in je brief aan in welke functie(s) je geïnteresseerd bent. Binnen twee dagen sturen we je een ontvangstbevestiging. De interviews zullen tussen 18 en 29 mei via Skype plaatsvinden.

Vragen

We horen het graag! Je kunt de huidige bestuursleden mailen en we vinden het ook altijd leuk om even kennis te maken over Skype!

Klik hier met je rechtermuisknop en open een nieuw tabblad om de vacature als PDF te downloaden.

Toelichting portefeuilles

Het aantal uren dat benodigd is om een bestuursfunctie te vervullen fluctueert door het jaar heen afhankelijk van de functie. Voorop staat dat iedere positie te combineren is met een fulltime studie. Om een goede invulling te geven aan een functie verwachten we dat je 5-10 uur per week nodig zult hebben. Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met andere verplichtingen zoals tentamenperiodes. Dat betekent dat er tijdens het bestuursjaar weken kunnen zijn waarin je nauwelijks tijd besteedt aan NWS, terwijl je in drukke periodes (bijvoorbeeld voor de drie grote events) boven de 10 uur per week kunt uitkomen.

Secretaris & Belangenbehartiging

Als secretaris sta jij garant voor het goed functioneren van het dagelijks bestuur: je zorgt ervoor dat de agenda iedere week voor de vergadering wordt rondgemaild en uploadt na de vergadering snel de notulen naar de Dropbox. Ook ben jij het algemene aanspreekpunt naar buiten toe.

Naast secretaris ben je verantwoordelijk voor de portefeuille belangenbehartiging. In die hoedanigheid maak jij je hard voor studenten in het buitenland in de Nederlandse politiek. Jij weet wat belangrijk is voor jouw medestudenten in het buitenland en voert daarvoor een actieve lobby in Den Haag. Je houdt contact met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Dienst Uitvoering Onderwijs, Nuffic en andere studentenvertegenwoordigers zoals het Interstedelijk Studentenoverleg. Ben jij begaan met het lot van je medestudenten? Kun jij goed communiceren en netwerken? En vind jij het bovendien leuk om slim te onderhandelen en echt wat gedaan te krijgen om het volgen van een studie in het buitenland gemakkelijker te maken? Dan is Belangenbehartiging iets voor jou!

Penningmeester & Partners

Als penningmeester zorg jij ervoor dat je team altijd voldoende geld heeft om de beoogde activiteiten uit te voeren. Met jouw Excel-skills stel je een begroting op voor jullie bestuursjaar en zorg je er vervolgens voor dat de uitgaven onder controle blijven. Bovendien ben je verantwoordelijk voor de acquisitie van voldoende financiële middelen om deze uitgaven te financieren! Je bent dus outgoing, creatief en weet NWS te verkopen aan het Nederlandse bedrijfsleven om de nodige financiering binnen te slepen. Met deze contacten zorg je bovendien voor een aantal inspirerende workshops op ons jaarlijkse netwerk- en carrière-evenement, de NWS-dag!

Clubs & Netwerk

Als bestuurslid Clubs & Netwerk vorm jij de schakel tussen het landelijke bestuur en de lokale clubs. Je onderhoudt goede banden met onze grootste clubs in het Verenigd Koninkrijk en met alle andere lokale NWS-clubs van Seoul tot Barcelona! Jij weet je medestudenten altijd te bereiken, ook als die aan de andere kant van de wereld zijn. Je bent altijd enthousiast, weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden en sociale vaardigheden zijn je tweede natuur. Door mee te denken over lokale activiteiten rond Sinterklaas en Koningsdag vergroot jij de betrokkenheid van het netwerk. Bovendien zorg jij ervoor dat ons hele netwerk samenkomt bij de NWS-dag en het clubsdiner. In ons lustrumjaar zal bovendien het contact met alumni een centrale rol krijgen en start jij met het alumninetwerk!

Voorlichting & PR

Bij jou kan iedereen – scholier, bachelor- of masterstudent – terecht voor informatie over de stap naar het buitenland. Jij beantwoordt de vragen die iedereen heeft, maar waarvan het antwoord nergens op internet te vinden is! Je zorgt voor een goede informatievoorziening voor scholieren en studenten over studeren in het buitenland en NWS. Daarbij ben je hoofdverantwoordelijk voor de PR van NWS en draag je zorg voor de website en onze social media, waarmee je studeren in het buitenland en NWS op de kaart zet. Ook heb je contact met decanen, international offices en voorlichtingsorganisaties (Fulbright, Ivy Circle, Duitslanddesk, etc.). Je staat aan het roer van het NWS-voorlichtingsteam. Samen met de Event Manager zet jij een succesvolle NWS-Scholierendag neer om de kansen in het buitenland ook aan de volgende generatie te laten zien.

Event Manager

Als Event Manager ben jij verantwoordelijk voor de drie grote, jaarlijkse events van NWS. Jij vindt het leuk om na te denken over de invulling van deze dagen: je zorgt voor een goede locatie, interessante sprekers en tevens voor een succesvolle promotiecampagne. Om de coördinatie vlekkeloos te laten verlopen, heb jij het talent om realistische planningen te maken. Bovendien vorm jij het rustpunt van het bestuur door altijd het overzicht over de evenementen te bewaren. Uiteindelijk zorg je voor de verbinding van de NWS’ers onderling, met scholieren en met bedrijven en zet je een teamprestatie neer van het bestuur. De drie grote NWS-events waarvan jij een succes gaat maken zijn:

Bovendien krijg je dit jaar de unieke kans het eerste NWS-lustrum te organiseren om het 10-jarig bestaan van onze stichting te vieren!

IT

Als bestuurslid IT ga jij een belangrijke uitdaging aan voor de toekomst van NWS: in jullie bestuursjaar pak jij de bestaande infrastructuur en de ledendatabase aan om deze beter, gebruiksvriendelijker en vooral klaar voor de toekomst te maken! Bij een ledenbestand denk jij al meteen aan een SQL-database, je kunt overweg met een LAMP-omgeving en bent klaar om aan de slag te gaan met WordPress. Niet alleen ben je technisch bekwaam, je bent ook een echte teamplayer en gaat pragmatisch te werk om echt het verschil te maken. Zo richt je de database zo in dat het bestuurslid Clubs snel een overzicht kan maken van de leden in iedere stad, terwijl je collega Partners altijd de belangrijkste key figures voor bedrijven paraat heeft. Natuurlijk draag je ook zorg voor het e-mailsysteem waarmee de maandelijkse nieuwsbrief wordt verstuurd en een aparte mailinglijst voor studenten die geïnteresseerd zijn in business courses van onze partners!