Dutch Departure Drinks 2015: Een succesvolle middag

Gepubliceerd op 23-08-2015 at 20:38

NWS Dutch Departure Drink-48

Op 20 augustus kwamen Nederlandse studenten die binnenkort naar het buitenland vertrekken samen voor de jaarlijkse Dutch Departure Drinks van NWS. De Oranjerie van het Universiteitsmuseum Utrecht vulde zich met studenten die onder andere naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Japan en de Verenigde Staten zullen vertrekken.

De middag werd geopend door Anke Buiteveld, Directeur Internationaal Beleid van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. In haar toespraak benoemde zij het belang van internationalisering en besprak ze recente ontwikkelingen wat betreft studiebeurzen voor een studie in het buitenland. Ook prees zij de NWS’ers voor hun moed en wenste zij hen een mooi jaar toe.

Nadat het internationale academische jaar officieel door haar geopend werd, namen Louis Hendrix (voorzitter NWS bestuur 2014-2015) en Marlou Slot (voorzitter NWS-bestuur 2015-2016) het woord voor de bestuursoverdracht. Er werd teruggeblikt op een mooi jaar voor NWS en de grootste hoogtepunten werden toegelicht. Daarna werd het nieuwe bestuur voorgesteld en werd het stokje aan hen doorgegeven.

NWS kijkt terug op een erg geslaagde middag, waarin nieuwe contacten werden gelegd, ideeën werden opgedaan en iedereen bovenal inspiratie en motivatie opdeed voor een nieuw internationaal academisch jaar. NWS wenst iedereen die binnenkort naar het buitenland vertrekt een mooi en succesvol jaar toe!

Bekijk de speech van mevrouw Anke Buiteveld (Ministerie van OCW) ter gelegenheid van de opening van het Internationale Academische Jaar 2015-2016:

Foto: Mika Kraft