Solliciteer voor het NWS-bestuur 2015-2016!

Gepubliceerd op 28-05-2015 at 21:45

Een internationaal bestuursjaar naast je studie? Word bestuurslid bij NWS!

Nederlandse Wereldwijde Studenten (NWS) zet zich sinds 2007 in voor Nederlandse studenten in het buitenland. Het bestuur van NWS coördineert het netwerk van ruim 3000 Nederlandse studenten die een studie in het buitenland volgen, biedt hulp aan scholieren en studenten die in het buitenland willen studeren en slaat een brug van Nederlands talent in het buitenland naar Nederlandse werkgevers. NWS behartigt de belangen van NWS’ers in de Nederlandse politiek en organiseert evenementen over de hele wereld, waaronder de jaarlijks terugkerende NWS-dag in Den Haag.

Het parttime bestuur van NWS bestaat uit ambitieuze studenten en recent afgestudeerden, die veelal in verschillende landen wonen. Ieder jaar wordt een nieuw bestuur gekozen. De aanmeldingsperiode voor de bestuursfuncties in het academische jaar 2015/2016 is nu geopend en sluit op zondag 21 juni 2015.

Heb jij ervaring met studeren in het buitenland en wil jij je actief inzetten voor hét wereldwijde netwerk van Nederlandse studenten in het buitenland? Dan zoeken wij jou! Lees hieronder verder of download de vacatures als PDF.

Bestuursfuncties

Voor het academische jaar 2015–2016 worden bestuursleden gezocht voor de volgende functies:

 

Interesse?

Wil jij een bestuursjaar waarbij je je inzet voor Nederlandse studenten in het buitenland? Ben je geïnteresseerd geraakt in één of meerdere bestuursfuncties bij NWS? Solliciteer dan door je CV en motivatiebrief (max. 1 A4) naar sollicitatie@wereldwijdestudenten.nl te sturen. Geef daarbij aan in welke functie(s) je geïnteresseerd bent.

Wij kijken uit naar je aanmelding, die wij bij voorkeur zo spoedig mogelijk – maar uiterlijk op zondag 21 juni – ontvangen. Heb je nog vragen over de functies of over het bestuursjaar in het algemeen? Neem ook dan gerust via bovengenoemd e-mailadres contact op.

Verdere procedure

In samenwerking met het huidige bestuur stelt de voorzitter van het nieuwe bestuur, die al benoemd is, het NWS-bestuur voor het academische jaar 2015-2016 samen.

Na je aanmelding ontvang je binnen twee dagen een ontvangstbevestiging. In de dagen volgend op de deadline worden de uitnodigingen voor de interviews verstuurd. Via Skype vinden deze in dezelfde week (vanaf woensdag 24 juni) plaats.

De bestuurstermijn start op 1 augustus 2015. Het bestuursjaar wordt ingeluid met een workshop met het bestuur 2014-2015 en BCG op 7 augustus in Nederland. De officiële bestuursoverdracht vindt op 20 augustus tijdens de Dutch Departure Drinks in Utrecht plaats. (De aanwezigheid bij deze activiteiten wordt op prijs gesteld, maar vormt geen criterium voor de bestuursselectie.)

PDF: NWS_Vacatures_Bestuur1516