Koningsdag in Barcelona

Gepubliceerd op 01-05-2015 at 20:01

In Barcelona studeren betekent niet dat je Koningsdag moet overslaan. Overal kun je een Oranjefeest organiseren! Op 27 april heeft de NWS-club Barcelona met hulp van het NWS-bestuur de verjaardag van onze koning in alle vreugde kunnen vieren. Na iedereen goed duidelijk te hebben gemaakt dat je alleen feest kon komen vieren als je een oranje shirt aan had, kon Koningsdag 2015 in Barcelona beginnen. De Hollandse hits, hapjes en oranjebitter werden goed ontvangen en alle internationals die nog nooit van Willem-Alexander hadden gehoord zijn inmiddels fan van ons Koningshuis. En terecht, want: in welk land kun je zo feesten als de koning jarig is!

Voor Koningsdag zijn er naar lokale NWS-clubs Koningsdagspakketten verstuurd met onder andere oranje versieringen, drop en oranjebitter. Veel clubs organiseerden hun eigen Koningsdagfeest. Zo werd er in Manchester een Nederlandse kennisquiz gespeeld en in het zonnige Seoul met hagelslag en beschuit in het park gepicknickt. Claudia Zunnebeld, oprichtster van NWS-Barcelona, bericht hierboven over het Koningsdagsfeest in Barcelona.

Koningsdag Barcelona