Voorzitter van NWS worden? Een interview met Louis Hendrix

Gepubliceerd op 23-04-2015 at 22:27
Het bestuur van 2014-2015 met voorzitter Louis Hendrix (derde van rechts)

Het huidige bestuur (2014-2015) met voorzitter Louis Hendrix (derde van rechts).

Volg jij Louis Hendrix op als voorzitter van NWS? Deadline: zondag 26 april.

Nederlandse Wereldwijde Studenten zoekt een nieuwe voorzitter voor het academische jaar 2015-2016! Als voorzitter stuur je naast je studie het zevenkoppige bestuur van NWS aan en zet je je daarbij in voor Nederlandse studenten die een volledige studie in het buitenland volgen. De huidige voorzitter Louis Hendrix vertelt over zijn redenen vorig jaar te solliciteren en de dagelijkse praktijk van het voorzitterschap.

 

Vertegenwoordigen, voorlichten en verbinden

NWS is een veelzijdige, dynamische stichting door en voor Nederlandse studenten die een volledige studie in het buitenland doen, gaan doen of hebben gedaan. Louis, die zelf in Saint Paul heeft gestudeerd en stage heeft gelopen in Japan en Duitsland, wilde hieraan een bijdrage leveren: “NWS is een belangrijke stichting, die de belangen van Nederlandse internationale studenten bij de Nederlandse overheid en gerelateerde instanties op de kaart zet. NWS verbindt de Nederlandse studenten in het buitenland tot een netwerk, waarbij de studenten bij lokale clubs over de grens en bij activiteiten in Nederland bij elkaar komen. Dit netwerk maakt NWS zo bijzonder. We lichten scholieren en studenten voor, die met hun vragen bij het netwerk terecht kunnen, en brengen het Nederlandse bedrijfsleven met het netwerk in contact voor carrièremogelijkheden na de studie.”

Voorzitter van NWS: een unieke ervaring

Bij het voorzitterschap van NWS heb je de unieke kans uit de sollicitaties zelf je team samen te stellen. Louis: “Je kunt bij de keuze van je bestuursleden precies de accenten leggen die jij belangrijk vindt voor de richting die je aan het bestuursjaar wilt geven.” Als voorzitter van een stichting met een netwerk van meer dan 3000 leden neem je vanaf dag één een grote verantwoordelijkheid op je. “Hierbij geniet je het vertrouwen de stichting met jouw team een jaar lang door te ontwikkelen en op een hoger plan te brengen.”

Wereldwijd netwerk én bestuur

Eén van de hoogtepunten van het huidige bestuursjaar tot nu toe was de NWS-dag: “Op de NWS-dag komen Nederlandse studenten vanuit de hele wereld op één locatie bij elkaar en zie je voor wie je het doet”, vertelt Louis. Niet alleen het netwerk is internationaal, ook de bestuursleden studeren overal ter wereld. “Hierdoor communiceren we voornamelijk online via mail en Skype. Dit is een uitdaging, maar het maakt het ook speciaal.”

Interesse?

Een jonge stichting als NWS is een uitermate geschikte mogelijkheid om bestuurservaring op te doen. Zowel de voorzittersfunctie als andere rollen binnen het bestuur bieden veel kansen jezelf te ontplooien. Voorzitter Louis raadt zeker aan je aan te melden: “Je draagt zowel aan de stichting als je eigen persoonlijke groei bij. Alle tijd die je erin stopt is een investering in de stichting én jezelf!”

Heb je nog vragen over het voorzitterschap of de sollicitatie? Mail naar de huidige voorzitter: voorzitter@wereldwijdestudenten.nl. Is je interesse gewekt en ben je enthousiast geraakt om de nieuwe voorzitter van NWS te worden, lees hier meer en stuur je CV en motivatie uiterlijk zondag 26 april naar rvt@wereldwijdestudenten.nl.
Of lijkt het jou iets om een andere functie binnen het bestuur te vervullen? Houd dan de NWS-brief en de website in de gaten of stuur een mail naar secretaris@wereldwijdestudenten.nl en ontvang een aankondiging als de vacature is uitgeschreven.