NWS zoekt nieuwe voorzitter! (Deadline 26 april)

Gepubliceerd op 13-04-2015 at 02:18

Een internationaal bestuursjaar? NWS zoekt nieuwe voorzitter!

Nederlandse Wereldwijde Studenten (NWS) is een netwerk van ruim 3000 Nederlandse studenten die een volledige opleiding in het buitenland doen, willen doen of hebben gedaan. NWS wordt geleid door een dagelijks (onbetaald) parttime bestuur van internationale, Nederlandssprekende studenten. Ieder jaar treedt een nieuw bestuur aan dat studeren in het buitenland nog leuker en makkelijker maakt. In de selectieprocedure wordt eerst de nieuwe voorzitter gekozen, die daarna de rest van het bestuur samenstelt, in samenspraak met het huidige bestuur en de Raad van Toezicht.

Rol van voorzitter

Als voorzitter ben je verantwoordelijk voor de leiding van NWS en bepaal je, samen met het bestuur, de plannen voor jullie bestuursjaar. Je zorgt ervoor dat NWS als netwerk nog beter op de kaart wordt gezet door met je bestuursleden partners te binden, nieuwe leden te werven en activiteiten te organiseren voor bestaande leden (in Nederland en in het buitenland). Hiervoor verdeel je de werkzaamheden binnen je bestuur en draag je zelf actief bij aan de activiteiten van NWS. Je team bestaat uit maximaal 7 bestuursleden en ongeveer 15 lokale NWS-clubs over de hele wereld.

De voorzitter en de andere bestuursleden van NWS volgen naast hun bestuurslidmaatschap vaak een intensieve fulltime studie aan een buitenlandse of Nederlandse universiteit. Bestuurslidmaatschap is op vrijwillige basis en bestuursleden wonen over de wereld in verschillende tijdzones.

Eisen en competenties

De ideale voorzitter van NWS:


Solliciteren

Wil jij een bestuursjaar waarin je studeren in het buitenland op de kaart zet en waarin je een team over de hele wereld aanstuurt?
Solliciteer dan door uiterlijk 26 april je motivatie (max. 1 A4) en je CV te sturen naar de Raad van Toezicht van NWS: rvt@wereldwijdestudenten.nl.

Andere bestuursfuncties

Na de selectie van de voorzitter zal het nieuwe bestuur worden samengesteld. Als je geïnteresseerd bent in een bestuursfunctie bij NWS, maar niet in de rol van voorzitter, houd dan de website en sociale media van NWS in de gaten.

Meer informatie

Wil je meer weten over NWS? Ga dan naar www.wereldwijdestudenten.nl of neem contact op met:
Louis Hendrix: voorzitter@wereldwijdestudenten.nl  (voorzitter huidig bestuur)
Bas van Schaik: rvt@wereldwijdestudenten.nl  (voorzitter Raad van Toezicht)