Uitnodiging NWS-dag 2014

Gepubliceerd op 23-11-2014 at 21:12

NWS-dag_Uitnodiging

Beste Nederlanders die in het buitenland (gaan) studeren of hebben gestudeerd,

NWS nodigt jullie van harte uit voor de NWS-dag 2014, hét NWS-netwerkevenement voor Nederlandse (oud-)studenten in het buitenland. Op 18 december op het Ministerie van OCW in Den Haag zijn er workshops van bedrijven te volgen, voeren we een paneldiscussie, doen we het netwerkspel met NWS-leden en recruiters en borrelen we met de andere NWS’ers en bedrijven. Tot slot kondigen wij met trots de aanwezigheid van Minister Bussemaker aan die zal spreken over internationalisering in het onderwijs. Om erbij te zijn meld je je uiterlijk 9 december hier aan.

Programma

10:00 Inloop en registratie
10:30 Opening
10:40 Het Netwerkspel
11:45 Lunch
13:00 Workshops
14:15 Pauze
14:30 Paneldiscussie
15:30 Speech minister Bussemaker
16:30 Borrel
18:00 Diner met NWS of BCG
 

Minister Bussemaker: Onlangs bracht Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker haar visie op de internationalisering van het onderwijs uit. Op de NWS-dag zal zij een speech houden over dit belangrijke onderwerp. Aansluitend is er de mogelijkheid vragen te stellen. Wil je een inhoudelijke vraag stellen aan Minister Bussemaker? Stuur deze vóór 8 december naar secretaris@wereldwijdestudenten.nl. 

Workshops worden verzorgd door Biogen Idec en BCG, toonaangevende bedrijven op het gebied van respectievelijk biotechnologie en consulting. Tijdens het netwerkspel in de ochtend kun je niet alleen met de andere NWS’ers, maar ook met verscheidene werkgevers kennismaken, waaronder Werken bij de EU.

Diner BCG/NWS: Na afloop van het programma op het Ministerie van OCW zal er de mogelijkheid zijn de borrel in Den Haag voort te zetten en te dineren met NWS of BCG. Ben jij geïnteresseerd in consulting? Neem dan deel aan het diner met de Boston Consulting Group. Tijdens dit diner ga je in gesprek met recruiters en werknemers van BCG, een van de grootste consultants op het gebied van bedrijfsstrategie wereldwijd. Stuur je CV en een korte motivatie in bij je aanmelding voor de NWS-dag, zodat BCG voor een vertegenwoordiger die aansluit bij jouw achtergrond (van economie tot scheikunde of taalwetenschappen) kan zorgen. Alternatief is er een NWS-diner op eigen kosten. Bij de registratie op de dag vragen wij wie we kunnen inschrijven voor het NWS-diner.

Wij kijken uit naar je komst!