NWS-Onderzoeksbureau 2015

Gepubliceerd op 12-11-2014 at 18:43

Wij zijn op zoek naar nieuwe, enthousiaste leden voor de NWS-onderzoekscommissie 2015. De commissie zal de leiding nemen in het aankomende NWS-onderzoek, dat in november 2015 wordt gepubliceerd. Het NWS-onderzoek wordt tweejaarlijks gehouden en brengt de uitdagingen voor Nederlandse uitgaande mobiliteit in kaart. Deelname aan de onderzoekscommissie biedt dé kans om als een van de weinigen gedegen onderzoek te doen naar Nederlandse studenten in het buitenland en daarmee een echte bijdrage te leveren aan publieke beleidsvorming. Idealiter heb je als kandidaat ervaring met onderzoek en onderzoeksmethoden in de sociale wetenschappen. Het is gebruikelijk dat leden van de onderzoekscommissie in hun master- of PhD-fase zitten, maar bachelor-studenten en afgestudeerden zijn uiteraard ook meer dan welkom. Vorige onderzoeken zijn in te zien op https://www.wereldwijdestudenten.nl/nu-in-het-buitenland/belangenbehartiging/nws-onderzoeken/. (N.B. Het aankomende onderzoek zal opgesteld worden naar de input van de commissie en het bestuur, dus de vorige onderzoeken bieden slechts een indicatie van hoe het NWS-onderzoek ingevuld kan worden).