NWS-Scholierendag groot succes

Gepubliceerd op 16-09-2014 at 14:54

IMG_6538Een bachelor in Amsterdam, Utrecht of Leiden? Of in het buitenland? De Nederlandse scholier twijfelt inmiddels niet meer tussen deze steden, maar tussen Boston, Oxford, Uppsala, Leipzig en Parijs. Op 13 september 2014 werden zij hier zij hier volop over geïnformeerd op de NWS-Scholierendag. De grote opkomst van de scholieren en van studenten die voorlichting gaven maakten de dag tot een groot succes.

In samenwerking met het Barlaeus Gymnasium kreeg NWS alle zalen vol en moest er een videoverbinding in een andere ruimte opgezet worden om alle bezoekers de presentatie van Oxford te laten bijwonen. Dit was het startschot voor de informatiemarkt waar scholieren uit 5 en 6 VWO zich persoonlijk konden laten informeren over studeren in alle uithoeken van de wereld. Er waren vertegenwoordigers van de organisaties Campus France, DAAD Duitsland, het Fulbright Center en WilWeg (Nuffic). Daarnaast waren ook de universiteiten Oxford, Harvard, Yale en Webster University aanwezig. Wij streven ernaar het aanbod nog breder te maken in het komende jaar!

IMG_6503Wij waren erg blij met de aanwezigheid van onze eigen NWS-alumni: de mensen die de beste verhalen vertellen met de meeste passie en het eerlijkste advies. Voor alle leerlingen die het avontuur aangaan en zich gaan aanmelden bij universiteiten in het buitenland kunnen deze studenten ook nog erg waardevol advies geven. Zij moeten dus niet aarzelen contact op te nemen met NWS, dan koppelen wij hen aan alumni van de universiteit waar zij van dromen. Onze studenten danken wij hartelijk en zien wij graag terug bij NWS-activiteiten.

 

IMG_6511