NWS-Bestuur 2014-2015

Gepubliceerd op 08-08-2014 at 14:06
IMG_5254 - versie 2

V.l.n.r.: Menno, Sofie, Marlou, Anna, Louis, Aafke, Alexander

Het Bestuur van Nederlandse Wereldwijde Studenten (NWS) is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van de stichting en de activiteiten van haar netwerk. Het Bestuur bestaat uit vijf tot acht part-time vrijwilligers die jaarlijks geselecteerd worden uit de NWS-leden. Zij worden bijgestaan door de Raad van Toezicht en het Comité van Aanbeveling.

Voor het jaar 2014-2015 bestaat het NWS bestuur uit zeven personen: Louis Hendrix, Aafke Duinmeijer, Sofie van Heijningen, Anna Koolstra, Alexander Melchior, Marlou Slot en Menno van der Ven. Informatie over de oud-besturen van NWS is hier te vinden.

IMG_5323

Louis Hendrix – Voorzitter

Louis is voorzitter van Nederlandse Wereldwijde Studenten tijdens het jaar 2014-2015. Sinds 2009 woont, werkt en studeert hij in het buitenland. In dat jaar werd hij ook lid van NWS toen hij naar de Verenigde Staten verhuisde om aan Macalester College te studeren. Zijn Bachelor behaalde hij in de richtingen Internationale Studies, Taalwetenschappen en Japanologie. De afgelopen jaren woonde hij daarnaast meerdere keren in Japan en in Duitsland.

Voor vragen is Louis te bereiken op het volgende e-mailadres: voorzitter@wereldwijdestudenten.nl.

 

IMG_5310

Aafke Duinmeijer – Bestuurslid Partners

Aafke is bestuurslid Partners. Ze studeert Biomedische Wetenschappen. De afgelopen drie jaar woonde ze in Zweden en studeerde ze aan de Uppsala Universitet. Momenteel vervolgt ze haar studie in Maastricht.

Als bestuurslid Partners is zij onze contactpersoon voor alle partners van het NWS-netwerk. Voor vragen is Aafke te bereiken op het volgende e-mailadres: partners@wereldwijdestudenten.nl.

 

IMG_5301

Sofie van Heijningen – Bestuurslid Belangenbehartigingen

Sofie is bestuurslid Belangenbehartiging bij NWS. Vanaf september 2014 studeert ze aan University College London voor een Master Legal and Political Theory. Daarvoor heeft ze haar Bachelor in Politics, Psychology and Sociology voltooid aan de University of Cambridge.

Als bestuurslid Belangenbehartiging zal Sofie studeren in het buitenland nog meer op de politieke agenda zetten. Voor vragen is Sofie te bereiken op het volgende e-mailadres: belangenbehartiging@wereldwijdestudenten.nl.

 

IMG_5288

Anna Koolstra – Bestuurslid Voorlichting & Alumni

Anna is bestuurslid Voorlichting & Alumni. Op dit moment studeert ze Politiek & Filosofie aan de London School of Economics and Political Science (LSE). Daarvoor ging ze twee jaar naar een United World College in Bosnië-Herzegovina.

Als bestuurslid Voorlichting & Alumni zal ze aankomende studenten enthousiasmeren en informeren over een studie in het buitenland. Daarnaast is zij het aanspreekpunt voor alumni van het NWS-netwerk. Voor vragen is Anna te bereiken op het volgende e-mailadres: voorlichting@wereldwijdestudenten.nl.

 

IMG_5265

Alexander Melchior – Bestuurslid IT & Innovatie

Alexander is bestuurslid IT & Innovatie. Vorig jaar rondde hij zijn Master in Computing Science af aan de Universiteit Utrecht. Voor zijn thesis studeerde hij aan de University of Edinburgh in Schotland.

Als bestuurslid IT & Innovatie draagt Alexander de verantwoordelijkheid voor de technische afdeling binnen het bestuur. Voor vragen of suggesties om de website te verbeteren is Alexander te bereiken op het volgende e-mailadres: it@wereldwijdestudenten.nl.

 

 

IMG_5314

Marlou Slot – Secretaris en Bestuurslid Promotie & PR

Marlou is bestuurslid Promotie & PR en daarnaast ook Secretaris van NWS. Ze studeerde voor zowel haar Bachelor als haar Master natuurkunde aan de RWTH Aachen in Duitsland. Tijdens de master studeerde ze bovendien een jaar in Zwitserland aan de EPFL. Vanaf oktober 2014 doet ze haar PhD in Utrecht.

Binnen het bestuur is Marlou actief als bestuurslid Promotie & PR en secretaris. Voor vragen is Marlou te bereiken op de volgende e-mailadressen: secretaris@wereldwijdestudenten.nl en pr@wereldwijdestudenten.nl.

 

IMG_5296

Menno van der Ven – Penningmeester en Bestuurslid Clubs & Netwerk

Menno is Penningmeester en bestuurslid Clubs & Netwerk. Zijn Bachelor Liberal Arts and Sciences behaalde hij aan Maastricht University en hij studeerde als uitwisselingsstudent aan de Singapore Management University. Zijn Master-opleiding in Economic Policy is van University College London.

Menno is als bestuurslid Clubs & Netwerk de contactpersoon voor alle NWS-clubs. Daarnaast is hij als penningmeester verantwoordelijk voor het afhandelen van de financiën. Voor vragen is Menno te bereiken op de volgende e-mailadressen: penningmeester@wereldwijdestudenten.nl en clubs@wereldwijdestudenten.nl.