NWS in de Spits!

Gepubliceerd op 02-12-2013 at 09:20

DDDHet NWS-onderzoek wordt langzaam aan opgepikt door verschillende media. Zo kwam de Spits op maandagmorgen met een groot artikel uit, in zowel de papieren versie als op de website met de titel: “Buitenlandstudie wordt moeilijk gemaakt” . Het NWS is uiteraard blij met al deze positieve aandacht en hoopt hiermee een stap dichter bij zijn doel te zijn.

De inleiding van het artikel in de Spits:

“Studenten die fulltime in het buitenland willen studeren worden van het kastje naar de muur gestuurd, krijgen financiering moeilijk rond, en zijn onnodig veel tijd kwijt om alle papieren in orde te brengen. 

Voor hen moet er een centraal orgaan komen waarin alles geregeld wordt, zegt stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten (NWS) die deze week met een rapport kwam. Daarin geven (ex-)studenten die in het buitenland hun bachelor/master willen halen – 3 procent volgens Nuffic – aan wat zij als obstakels ervaren.”