Studeren in Duitsland initiatief geopend

Gepubliceerd op 07-11-2013 at 14:05

Berlijn, München, Heidelberg, slechts drie van de prachtige plaatsen waar je in Duitsland zou kunnen studeren. Toch is het opgevallen dat weinig Nederlandse studenten hier gebruik van maken. Het collegegeld in Duitsland is laag, de kwaliteit hoog. Daarom wordt er dit jaar meer en meer focus gelegd om Nederlandse studenten zover te krijgen om een studie bij onze oosterburen te overwegen. Sinds vorige week is daarom de website studereninduitsland.nl geopend, om te voldoen aan alle vragen van studenten.

Veel Duitse studenten komen naar Nederland, en de beide economieën zijn nauw verbonden. Toch is men in Duitsland weinig bewust van het belang van Nederland en de mogelijkheden die hier liggen voor hen. Daarom heeft Duitsland voor Nederland gekozen als partnerland op economisch, technisch en cultureel gebied voor 2014. Dit zou de samenwerking tussen beide landen nog moeer moeten stimuleren. Op de website van ScienceGuide legt Duitse topman Jochen Köchler uit waarom dit nodig is: lees hier het hele interview.

Het NWS heeft ook een landengids voor Duitsland gemaakt!

 

 

NWS