Nederlands onderwijs raakt steeds meer achterop

Gepubliceerd op 13-11-2013 at 03:04

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft in een rapport geconstateerd dat het de Nederlandse economie schade oploopt door achterblijvend onderwijs. Nederland is nog steeds één van de rijkste landen in de wereld, maar om dit te blijven moet er beter worden ingespeeld op veranderingen. Meer investeringen in onderzoek en onderwijs moeten ervoor zorgen dat de Nederlandse economie gezonder wordt, ook in de toekomst.

 

Het rapport werd meteen opgepikt door vrijwel de gehele Tweede Kamer. Het kabinet komt sowieso al snel met een reactie, maar Alexander Pechtold van D66 wil het liefst nu al een debat voeren over het rapport.

Het rapport van WRR behandeld ook onderwerpen zoals het universitair scholen van leraren, de scheiding van studie en werk en dringt erop aan dat Nederland onderwijs eindelijk serieus gaat nemen. Lees hier meer over het rapport op de website van Erasmus Magazine.

 

world-map-small