Ministerie OC&W adviseert studie in Duitsland

Gepubliceerd op 01-11-2013 at 18:15

In Nederland studeren maar liefst 25.000 Duitse studenten, maar de omgekeerde weg wordt door enkel 1.500 studenten bewandeld en dit baart het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zorgen. Het zou goed zijn voor de handelsbetrekkingen als meer studenten in de toekomst deze stap zouden zetten, maar veel Nederlandse studenten zijn bang dat de taal een probleem vormt. Vandaar is het Duitslanddesk in het leven geroepen; een instantie die studenten moet verleiden tot een Duitse studie, omdat er eenmaal vraag is naar werknemers met Duitse expertise.

 

Het Duitslanddesk heeft bijvoorbeeld een top 10 gepubliceerd van redenen om in Duitsland te studeren. Momenteel is het Verenigd Koninkrijk veruit het populairst onder studenten die naar het buitenland vertrekken, maar de keuze voor studenten wordt steeds groter en er zijn steeds meer initiatieven om een vertrek te stimuleren.

 

Lees hier het hele artikel op de website van de NOS.

 

Nederlandse Wereldwijde Studenten