Ook PvdA wil nieuw voorstel sociaal leenstelsel

Gepubliceerd op 22-10-2013 at 12:44

Het invoeren van een sociaal leenstelsel in plaats van de basisbeurs lijkt steeds gecompliceerder te worden. In navolging tot GroenLinks stelt nu ook regeringspartij PvdA kamervragen over mogelijke wijzigingen in het plan. De Partij van de Arbeid ziet dat het plan momenteel weinig steun heeft in de Eerste Kamer, en wil met een milder voorstel ervoor zorgen dat er meer partijen zich achter het sociaal leenstelsel scharen.

 

Daarnaast zet de partij van Diederik Samsom vraagtekens bij de snelle invoering van het stelsel, vooral voor Masterstudenten. Deze zouden aankomend schooljaar al moeten gaan lenen omdat hun basisbeurs wordt afgeschaft. Ook is er nog veel onduidelijkheid over de OV-studentenkaart. Dit onderwerp wordt apart behandeld, dit ten onvrede van onder andere GroenLinks.

 

Al met al zijn er dus nog veel problemen met het sociaal leenstelsel, wat goed nieuws is voor huidige studenten. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Masterstudenten volgend jaar al moeten gaan lenen. Het lijkt er namelijk op dat de minister Bussemaker de keuze moet maken om de wet in de Eerste Kamer te laten sneuvelen, of hem zo aan te passen dat alle regeringspartijen het er mee eens zijn.

 

NWS