Nederlandse universiteiten doen het goed in internationale lijsten

Gepubliceerd op 04-10-2013 at 13:47

De afgelopen weken zijn weer verschillende ranglijsten van de beste universiteiten gepubliceerd, waaronder ook die van Times Higher Education. De Nederlandse universiteiten doen het goed op deze lijsten, alhoewel zij nog steeds worden afgetroefd door veel Amerikaanse en Engelse universiteiten.

 

Verrassend genoeg is het California Institute of Technology de nummer 1, voor universiteiten als Cambridge, Oxford en Harvard. Mocht je willen zien waar jouw universiteit staat of welke universiteit het waard is om je voor aan te melden kijk dan hier. De eerste Nederlandse universiteit is die van Leiden, op plaats 67. Gevlogd door Delft op 69 en Utrecht op 74. Daarna komt nog de Universiteit van Amsterdam en enkele anderen binnen de top-100; goede resultaten dus.