NWS

College tour interview met Malala in Birmingham!

Gepubliceerd op 23-10-2013 at 09:51

Malala Yousafzai is hét internationale icoon van de strijd voor meisjesonderwijs en vrouwenrechten. Reden voor College Tour om op 26 oktober naar Birmingham af te reizen, om daar een speciale uitzending op te nemen waarin zij te gast is en jij kan daar gratis bij zijn!

Vredesactivist Malala was 14 jaar oud toen ze door haar hoofd geschoten werd in de Swat Vallei in Pakistan. Vanuit haar woonplaats schreef de Pakistaanse een blog voor de BBC over haar leven onder het regime van Taliban militanten. Op 9 oktober 2012 pleegde twee gewapende mannen een aanslag op Malala. De Taliban eiste de aanslag vrijwel direct op: Malala zou gedood moeten worden om haar westerse ideeën. De Pakistaanse is vrijwel direct overgevlogen naar Birmingham, waar ze een gespecialiseerde behandeling onderging.

Nog geen jaar na de aanslag is Malala voldoende hersteld en op haar zestiende verjaardag spreekt ze de Verenigde Naties toe. Haar vlammende betoog voor het recht op onderwijs voor meisjes laat niemand onberoerd. De 16-jarige Pakistaanse krijgt kort na elkaar de prestigieuze Sacharovprijs en de Internationale Kindervredesprijs voor haar strijd.

Birmingham zal op 26 oktober het decor zijn voor de aflevering van College Tour met Malala Yousafzai. Twan Huys zal haar samen met studenten interviewen. Jij kan erbij zijn en je eigen vraag stellen!

Meld je snel aan via de website: http://collegetour.ntr.nl/algemeen/Aanmelden%20Malala%20Yousafzai

MALALA YOUSAFZAI in COLLEGE TOUR
Wanneer: Zaterdag 26 oktober, 12.15 uur
Waar:  Digbeth Campus, High street Deritend, Digbeth, Birmingham
Aanmelden (gratis ): collegetour.ntr.nl