“Buitenlandse studie heeft positieve impact op persoonlijke ontwikkeling”

Gepubliceerd op 12-08-2013 at 09:58

Foto skyline SydneyStuderen in het buitenland heeft een positieve impact op persoonlijke ontwikkeling. Dat schrijft een Belgische website over nieuw Duits onderzoek dat tot deze conclusie komt. Wij buitenlandstudenten wisten dit natuurlijk al lang, maar het is altijd mooi als dit ook wetenschappelijk geboekstaafd wordt!

“Studies in het buitenland hebben een aantal belangrijke positieve neveneffecten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Friedrich Schiller University in het Duitse Jena bij duizend Duitse universiteitsstudenten. De onderzoekers stelden vast dat een studie in het buitenland niet alleen een positieve impact kan hebben op een academische en professionele carrière, maar ook op de persoonlijkheid van de student. Onder meer wordt gewag gemaakt van een grotere openheid en een grotere emotionele stabiliteit.

“Zich een weg zoeken in een vreemd land betekent een belangrijke levenservaring,” zegt professor Neyer, een van de onderzoekers. “Die ervaringen hebben een grote invloed op de ontwikkeling van de persoonlijkheid van jonge volwassenen.” Uit het onderzoek bleek dat studenten met buitenlandse ambities al voor hun vertrek een grotere openheid en bewustzijn lieten optekenen dan collega’s die hun hele studie in Duitsland wensten te blijven. Bovendien bleken de studenten met buitenlandse plannen zich ook extraverter op te stellen.”

Lees het hele artikel hier.