Plafond voor aantal aanvragen meeneembare studiefinanciering

Gepubliceerd op 07-02-2013 at 10:34

De 3-uit-6 regel, dat de student van de afgelopen 6 jaar minstens 3 jaar in Nederland woonachtig heeft moeten zijn, is komen te vervallen door het oordeel van het Europese Hof. Het is hiermee gemakkelijker geworden om meeneembare studiefinanciering aan te vragen. Dit is echter ook het geval voor bijvoorbeeld de kinderen van Spanjaarden die geruime tijd in Nederland hebben gewerkt. Om een mogelijke explosie aan aanvragen op te vangen is de kamer nu akkoord gegaan met het invoeren van een “financieel plafond“ dat een maximum stelt aan het aantal aanvragen. Voor iedereen die meeneembare studiefinanciering aanvraagt voor april van dit jaar zal er geen limiet bestaan. Daarna zal er worden gekeken of het nodig is om het plafond in te stellen. Zodra dit gebeurt volgt hier bericht.