Workshops op de NWS-dag 2012

Gepubliceerd op 15-12-2012 at 14:35

Ronde 1 (ochtend)

TomTom

Together with TomTom Experts you are going to explore new business opportunities ( products, solutions, partnerships) forTomTom, so we keep leading the way in our market!

Alex Vermogensbank

Peter Siks, beleggingstrainer bij Alex, leert je in anderhalf uur de belangrijkste dingen die je moet weten over beleggen op de beurs. Hij is oud vloerhandelaar en heeft recent, met zijn collega, het boek ‘Beleggen voor Dummies’ geschreven. Hierin leggen ze op zeer toegankelijke wijze uit hoe de beurswereld in elkaar steekt. De onderwerpen die in de interactieve workshop de revue passeren zijn: “Waarom zul je wel moeten beleggen”, “Beleggen volgens het BIG-concept”, “Beleggen voor je pensioen in 10 minuten per jaar” en “Actief handelen met afgeleide instrumenten.”  Na deze anderhalf uur zul je beter opgewassen zijn tegen de toekomstige financieel adviseurs die gaan proberen jou het leven zuur te maken want je kunt het zelf!

Werken bij de EU

Mijn presentatie zal gaan over werken bij de EU in de praktijk en de bijbehorende sollicitatieprocedures. Ik bespreek EU-traineeships, tijdelijke en vaste banen bij de EU. Naast mijn professionele ervaring bij werkenbijdeEU.nl in het begeleiden van andere kandidaten voor Europese carrières, heb ik zelf ook EU-ervaring. In 2007 werkte ik als trainee bij de persdienst van het Europees Parlement. In 2012 ben ik geslaagd voor het concours, de selectieprocedure voor een vaste baan bij de EU, en vanaf januari 2013 zal ik als Europees ambtenaar werkzaam zijn bij de Raad van de EU. Ik zal mij daar als persvoorlichter vooral bezig houden met o.a. social media en crisiscommunicatie. De presentatie die ik zal geven, zal dan ook een persoonlijk karakter geven. Daarnaast wil ik het graag interactief maken, zodat de zaal zelf kan sturen waar we het over gaan hebben.

Ronde 2 (middag)

OC&C Strategy Consultants

Is het voor één van de grootste bierbrouwers ter wereld verstandig om een leidend jenevermerk over te nemen?

OC&C daagt je uit om na te denken over de aantrekkelijkheid van een overname van een jenevermerk door een bierbrouwerij. Dit is een van de vele strategische vraagstukken die OC&C vaak voorgeschoteld krijgt. OC&C heeft een methode ontwikkeld om dergelijke complexe strategische vraagstukken op te lossen. Tijdens de training leren wij jou deze methode te gebruiken. Tijdens een case die erop volgt kun je deze methode direct toepassen in de praktijk.

Zowel je conceptmatig als je analytisch denkvermogen worden op de proef gesteld. Daarnaast wordt er de nodige creativiteit van je verwacht. Kun jij de aloude combinatie van bier en jenever weer nieuw leven in blazen?

Rijkstraineeship

In gesprek met Rijkstrainees Jentse Hoekstra (Infrastructuur en Milieu) en Dorien Zevenbergen (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Op basis van hun ervaringen vertellen zij over de selectieprocedure, het werk, de opleiding en de informele kant van het rijkstraineeprogramma. Vraag ze alles over hoe het is als jonge ambtenaar bij een ministerie.

UNICEF

UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de VN. Als onderdeel van de VN ziet zij erop toe dat het internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind overal ter wereld wordt nageleefd. UNICEF komt op voor de rechten van alle kinderen en heeft één opdracht: ervoor zorgen dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft.

Martijn heeft een lange ervaring bij UNICEF in onder andere Rwanda, Myanmar, Tsjaad, Kenia en de Filippijnen en is sinds begin 2010 bij UNICEF Nederland werkzaam als Senior Programme Officer (verantwoordelijk voor humanitaire hulp). Hij zal meer vertellen over hoe UNICEF handelt in oorlogssituaties of bij natuurrampen. Aangezien hij vanuit een stage en junior plek bij de VN is begonnen, zal hij uitleggen hoe het is om voor de VN te werken en wat de mogelijkheden zijn om bij de VN aan de slag te gaan.

Saskia werkt anderhalf jaar bij UNICEF, eerst in Londen en nu in Den Haag. Ze is werkzaam als Account Manager binnen het Corporate Partnerships team. Hoe weet UNICEF grote Nederlandse bedrijven zoals ING, Unilever en P&G aan zich te binden en what’s in it for them? Saskia zal een workshop geven over het ontwikkelen en managen van corporate partnerships en een toelichting geven over de onlangs verschenen Child Rights & Business Principles.