Solliciteer nu voor NEWS-bestuur 2012-2013

Gepubliceerd op 20-03-2012 at 00:53

Nieuw bestuur
Heb jij ervaring met studeren in het buitenland? Lijkt het je leuk om actief te worden voor hét studentennetwerk van Nederlandse studenten in het buitenland? Wil jij deel uitmaken van een team ambitieuze studenten die zich inzetten om een wereldwijd netwerk aan te sturen, te vergroten en te enthousiasmeren? Ben je enthousiast en bedreven in het organiseren van workshops en evenementen in samenwerking met vooraanstaande commerciële en publieke partners? Heb jij ideeën over het bereiken van de media om NEWS-activiteiten te promoten? Help je scholieren en
studenten graag onderweg en verdedig je hun belangen op overtuigende en professionele wijze? Ben je ambitieus en enthousiast? Dan zijn wij op zoek naar jou! De aanmeldingsperiode voor bestuursfuncties in het academische jaar 2012/2013 is nu geopend en sluit op 18 april voor de voorzitter en op 29 april voor de 6 andere bestuursfuncties.

Elk jaar wordt er een nieuw NEWS-bestuur samengesteld. Voor het academisch jaar  2012–/2013 worden er bestuursleden gezocht voor de volgende functies:

Voorzitter

is verantwoordelijk voor de leiding van NEWS en bepaalt samen met het bestuur de plannen voor het komende jaar. De voorzitter motiveert de bestuursleden, verdeelt de werkzaamheden en draagt zelf actief bij aan de activiteiten van NEWS.

Penningmeester & coördinator NEWS-clubs

draagt de zorg voor een gezonde financiële administratie en is tevens coördinator van alle bestuursactiviteiten met betrekking tot lokale NEWS-clubs. Daarnaast werkt de penningmeester nauw samen met het bestuurslid partners om de financiële positie van NEWS te versterken.

Secretaris & coördinator NEWS-leden

geeft inhoudelijke en logistieke invulling aan het lidmaatschap van de 3000 NEWS-leden. Het bestuurslid beheert de algemene bestuursmailbox van NEWS, is eindverantwoordelijke voor de NEWSbrief en is de eerste contactpersoon voor de leden. De sectretaris en ledencoördinator denkt en helpt actief mee bij het organiseren van de jaarlijkse NEWS-dag, inhoudelijke activiteiten in buitenlandse studentensteden en de NEWS-reis.

Bestuurslid studentenvoorlichting

richt zich op voorlichting van studenten in het buitenland en studenten (en scholieren) met buitenlandambities. Het bestuurslid voorlichting beantwoordt vragen die NEWS ontvangt, óf stuurt deze
door. Tevens is het bestuurslid verantwoordelijk voor de organisatie van het scholierenprogramma op de NEWS-dag in december.

Bestuurslid belangenbehartiging

behartigt de belangen van NEWS-studenten in de Nederlandse politiek teneinde studeren in het buitenland makkelijker te maken. Het bestuurslid heeft daarom contact met het ministerie van OCW, daaraan verwante organisaties zoals de DUO en de Nuffic, en politieke partijen.

Bestuurslid partners

Het bestuurslid partners onderhoudt contacten met de zakelijke partners (publiek en privaat) van NEWS. Daarnaast schrijft het bestuurslid partners potentieel interessante partners aan en speel het bestuurslid een belangrijke rol bij de organisatie van (de workshops op) de NEWS-dag.

Bestuurslid PR & imago

tracht de naamsbekendheid van NEWS onder studenten en onderwijsinstellingen te vergroten, teneinde het NEWS-netwerk verder uit te breiden en te versterken. Daarnaast is dit bestuurslid verantwoordelijk voor de positionering van NEWS in de media. Het bestuurslid PR werkt nauw samen met andere bestuursleden om mediaexposure te realiseren op verschillende terreinen.

Interesse?

Elk van de functies wordt in dit PDF-document in meer detail beschreven. De omschrijvingen gelden als een uitgangspunt, de definitieve inhoud van de functies wordt in overleg vastgesteld Ben je naar aanleiding van de functieomschrijvingen geïnteresseerd geraakt in een bestuursfunctie bij NEWS, of wil je graag meer informatie ontvangen over één of meerdere functies? Neem dan gerust contact op!
Let op: de voorzitter van het nieuwe bestuur wordt eerst verkozen. De nieuwe voorzitter stelt daarna, met hulp van het huidige bestuur, het NEWS-bestuur voor het academisch jaar 2012-2013 samen. De deadline voor sollicitatie naar de functie van voorzitter is daarom eerder.

Sollicitaties

De deadline voor sollicitaties naar de functie voorzitter is vrijdag 18 april 2012, 23:59u CEST. Voor alle andere bestuursfuncties is de deadline zondag 29 april 2012, 23:59u CEST.
Sollicitaties, inclusief CV en motivatiebrief, kunnen worden gericht aan het huidige bestuur van NEWS: bestuur@newstudent.nl. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op door een email te sturen naar bestuur@newstudent.nl, en voor specifieke vragen m.b.t. de verschillende functies kun je contact opnemen met de huidige bestuursleden: