Meld je aan voor de NEWS-reis naar Polen & Oekraine (11-17 augustus)

Gepubliceerd op 20-03-2012 at 01:46

Na ons bezoek aan de Baltische Staten in 2011 is NEWS terug met een nieuwe, prachtige reis door een onbekend deel van Europa. Ga van 11 tot 17 augustus met
ons mee voor een super avontuurlijke rondreis door Polen en Oekraïne, met optionele verlenging naar Hongarije, vol stadswandelingen, studiebezoeken, rondleidingen en schitterende treinreizen dwars door de Karpaten.

In de zomer van 2012 zullen Polen en Oekraïne als organisatoren van het Europees Kampioenschap voetbal volop in de schijnwerpers staan. NEWS werpt een ander licht op twee van de snelst veranderende landen van Europa. Ga met ons mee op een geheel verzorgde, super voordelige all-inclusive verkenning van de geschiedenis, politiek, cultuur en samenleving van twee landen die de blik op de toekomst hebben gericht, maar tegelijkertijd gebukt gaan onder een tragisch en soms traumatisch verleden. Bezoek de moderne metropool Warschau, het prachtige historische Lviv in het westen van de Oekraïne en ga mee naar het fascinerende Kiev. Deelname is al mogelijk vanaf slechts € 349!

In deze reis volg je de sporen van het Tsaristische Rusland, het Habsburgse Rijk en de Sovjetunie in drie totaal verschillende steden die in de twintigste eeuw tegen wil en dank met elkaar verbonden werden door het communisme. NEWS brengt heden en verleden van Warschau, Kiev en Lviv tot leven door middel van stadswandelingen, rondleidingen, excursies en studiebezoeken aan sleutelpersonen uit de wereld van politiek, economie, kunst, cultuur, wetenschap, media en maatschappelijke organisaties. Inbegrepen zijn bovendien een adembenemende treinreis per Oriënt Express dwars door de Karpaten naar de hoofdstad van de Oekraïne, bezoek aan de Nederlandse ambassade, EU agentschappen en onbeperkte toegang tot elk museum van je keuze met onze
eigen reisleiders, waaronder het Tsjernobyl Museum in Kiev en het beklemmende Warsaw Uprising Museum in Warschau.

De NEWS reis naar Polen en Oekraïne geeft een complete introductie over de politiek, cultuur en samenleving van deze landen. Naast de gesprekken met parlementariërs, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en wetenschappers over onder meer Oekraïenes Europese ambities, de rechtszaak tegen voormalig president Timosjenko en de nasleep van het EK Voetbal is er echter ook voldoende tijd voor het ontdekken van de prachtige cultuur en architectuur van onder andere Lviv en Kiev, twee van Europa’s meest bijzondere steden. De avonden zijn altijd vrij besteedbaar.

NEWS biedt deze avontuurlijke reis aan voor de lage prijs van €€349. Dit bedrag dekt de kosten voor de vluchten van Nederland naar Warschau en van Lviv naar Nederland, alsmede trein of vliegtransfers tussen steden, alle vervoer in de steden, zes nachten accommodatie in centraal gelegen ho(s)tels, optionele excursies door de binnenlanden van Oekraïne, alle ontmoetingen, rondleidingen en activiteiten tijdens de reis, dagelijks ontbijt, informatiepakket ter voorbereiding en een uitnodiging voor de voorbereidingsfilmavond in Nederland.

Je kunt deze reis (optioneel) verlengen tot en met dinsdag 21 augustus door mee te reizen naar Krakau (Polen) en Budapest (Hongarije). Voeg twee van Europa’s mooiste steden toe aan de reis, inclusief rondleidingen, traditioneel Pools diner, optionele excursie naar Auschwitz en nog veel meer. Een toeslag van € 149 is van toepassing en inclusief transfer Lviv – Krakau, Krakau – Budapest, vlucht van Budapest naar Nederland, 4 extra nachten accommodatie, 4 keer extra ontbijt en alle rondleidingen en studiebezoeken.

Je kunt ook deelnemen aan deze reis met vertrek vanuit Londen.

Deze reis wordt door NEWS aangeboden en georganiseerd door UcDean, de specialist op het gebied van non-profit jongerenreizen naar de nieuwe en toekomstige EU-lidstaten in Midden,- en Oost-Europa.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing

 • Aanmelden voor deze reis kan tot en met 1 mei 2012 of zolang er plaatsen beschikbaar zijn.
 • Je reserveert een plaats op deze reis door een
  voorschot van € 50 te betalen voor de reis van je keuze (denk om de
  verschillende opties) via onze registratiepagina. Je kunt je ook aanmelden bij UcDean en je plaats via de webshop van UcDean reserveren. Je kunt hier betalen met IDEAL.
 • Na betaling van het voorschot ontvang je een e-mail met verdere
  reisdetails en informatie over de betaling van het restantbedrag.
 • Ons laagste tarief van € 349 is alleen gegarandeerd bij aanmelding
  en (volledige) betaling vóór 1 mei 2012. Hierna gelden mogelijk hogere
  tarieven. De actuele prijs staat altijd op onze website.
 • Betaalde bedragen worden niet gerestitueerd.
 • Een paspoort dat door een EU-land, Canada, Australië, de Verenigde
  Staten, Zwitserland, Ijsland of Noorwegen is uitgegeven is verplicht om
  mee te gaan. Je kunt niet met een identiteitskaart naar Oekraïne reizen.
 • Studeer of woon je in België, Duitsland of een ander EU-land en wil
  je graag deelnemen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
  Ook voor andere wensen (later arriveren of eerder vertrekken) kun je
  contact met ons opnemen (leden@newstudent.nl) Wij vinden bijna altijd een voordelige
  oplossing!