Nieuwe activiteiten in 2011-2012

Gepubliceerd op 09-09-2011 at 09:28

Studeren in het buitenland - NEWS-activiteiten in 2011-2012

NEWS groeit snel door en zal ook in 2011-2012 in verschillende studentensteden verspreid over de wereld spraakmakende activiteiten organiseren om Nederlandse studenten bij elkaar te brengen. Het onlangs geïnstalleerde NEWS-bestuur voor 2011-2012 bestaat uit studenten in Canada (Toronto), het Verenigd Koninkrijk (Nottingham, Oxford, Cambridge, London), Zwitserland (Genève) en Nederland (Amsterdam). Samen met de 2500 NEWS-leden zullen zij ervoor zorg dragen dat ook het nieuwe academische jaar weer de nodige mix van gezelligheid en verdieping biedt.

Eind december is NEWS terug met haar traditionele NEWS-dag. Tijdens deze informele bijeenkomst op het Ministerie van Onderwijs in Den Haag zullen verschillende aansprekende werkgevers zich door middel van workshops presenteren en luidt NEWS met lezingen en debatten de kerstvakantie in. In het kader van de lustrumviering van onze stichting zal NEWS dit jaar ook voor het eerst de NEWS-Internationaliseringsprijs uitreiken aan een Nederlander die de internationalisering van het hoger onderwijs de afgelopen jaren vooruit heeft geholpen.

Na het grote succes van de NEWS-studiereis naar de Baltische Staten in augustus is NEWS voornemens om ook in het nieuwe academische jaar een bijzondere reis te organiseren langs verschillende relevante bedrijven, maatschappelijke organisaties en politieke instellingen in België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

En dan zijn er nog de NEWS-clubs, de NEWS-afdelingen in 20 studentensteden verspreid over de hele wereld. Zij blijven de spil binnen het grote aanbod aan sociale- en netwerkactiviteiten van NEWS met regelmatige borrels, pubquizzes, het traditionele sinterklaasfeest, de koninginnedagviering en een snel groeiend aanbod van inhoudelijke workshops en lezingen die wij met onze partners, waaronder Boston Consultancy Group en Werken bij de EU, kunnen aanbieden.