Voorzitter NEWS Antwerpen op Wereldomroep: wonen in België

Gepubliceerd op 14-07-2011 at 21:06

In een item van de Wereldomroep over de aantrekkingskracht van België op Nederlanders geeft Chantal Schinkels, voorzitter van NEWS Antwerpen, haar kijk op de situatie.

Zij studeerde Organisatie en Management in Antwerpen en vindt dat het voor Nederlanders makkelijker is om in België een goede baan te vinden. Zij merkt op dat Belgische bedrijven blij zijn met Nederlanders “omdat die de reputatie hebben hard te werken.”

Belgen leiden juist meer een Bourgondische levensstijl. Als minpunt van België noemt Chantal de afstandelijke houding van Belgen ten opzichte van Nederlanders: “Ze zijn vaak terughoudend naar Nederlanders omdat we zo arrogant overkomen.”

Lees het hele artikel op: http://www.rnw.nl/nederlands/article/eeuwig-op-vakantie-belgië