RNW bedreigd met opheffing

Gepubliceerd op 28-05-2011 at 13:52


De  uitzendingen van de RNW (Radio Nederland Wereldomroep) worden bedreigd met opheffing. De politiek beslist nog voor de zomer over de toekomst van de Wereldomroep. In de Tweede Kamer gaan stemmen op om de taken van de Wereldomroep voor Nederlanders in het buitenland te schrappen.

Omdat de organisatie onder druk staat, heeft de directie de ministeries van Buitenlandse Zaken en OCW geadviseerd de Nederlandstalige taken desnoods te beperken tot informatie voor expats en de korte golf versneld af te bouwen. De RNW voert daarom nu campagne. Kijk hier voor meer informatie en om de petitie te ondertekenen.

De RNW

Er vestigen zich steeds meer Nederlanders in het buitenland, terwijl het aantal ambassades en consulaten afneemt. Omdat de Wereldomroep een unieke Nederlandstalige informatievoorziening biedt, neemt het belang ervan de komende jaren juist alleen maar toe.
Het onderhouden van “de band met Nederland” wordt door de Nederlandse redactie van nu op een moderne en efficiënte manier uitgevoerd met een sterke focus op expats, (nieuwe) emigranten en gepensioneerden in het buitenland. De Wereldomroep is al lang geen “campingradio” meer!
De redactie verzorgt via radio en internet voor deze doelgroepen relevante informatie die andere Nederlandse media niet maken. Bijvoorbeeld over wonen en werken in het buitenland, emigratie, remigratie, regelgeving, paspoortkwesties, internationaal zaken doen, veranderingen in de Nederlandse samenleving, diensten van de Nederlandse overheid en stemmen in het buitenland.