NWS viert Koninginnedag over de hele wereld

Gepubliceerd op 08-05-2011 at 10:31

Ook dit jaar is Koninginnedag weer over de hele wereld gevierd door NEWSclubs. Onder andere NEWS Oxford, Londen, Antwerpen, Genève, Brisbane, Bournemouth en Macalester organiseerden een Koninginnedagevenement voor hun leden, met ondersteuning van NEWS Wereldwijd. Hieronder vertellen de voorzitters van de NEWSclubs wat zij hebben gedaan, meer verslagen volgen nog. Ook staan er in het besloten gedeelte meer foto’s van de verschillende evenementen.

Oxford

“Op zaterdag 16 april is een afvaardiging van NEWS Oxford naar London vertrokken om daar Koninginnedag (iets vervroegd) te vieren op Trafalgar Square. Naast de heerlijke patat, frikadellen speciaal en poffertjes hebben we een dansje gewaagd op de Nederlandse muziek en hebben we een Nederlands biertje gedronken. Helaas hebben we Boris moeten missen, aangezien hij al heel vroeg speelde, maar we hebben wel nog kunnen genieten van Typhoon & New Cool Collective en de Coronas. Het was een gezellige en geslaagde dag!”

Marjolijn Scherpenhuijzen, bestuurslid NEWS Oxford

Studeren in Oxford

Bournemouth

“Aangezien de ‘Royal Wedding’ van Kate en prins William in Engeland op 29 april gehouden werd, leek het ons Nederlanders leuk om hier gebruik van te maken en onze Koninginnenacht dan ook te vieren. We zijn daarom met gepast vervoer naar een Italiaans restaurant gereden in Bournemouth om daar heerlijk te genieten van een dinertje in stijl! Na de toespraak waarin we onze Koningin gezamenlijk huldigde kon het echte feest beginnen. Te midden van vele feest vierende mensen die door de ‘Royal Wedding’ ook in de stad waren, hebben we ons tot in de laatste uurtjes kunnen vermaken onder het genot van de harde beats en koele biertjes en wijntjes. De volgende dag kwam een aantal van ons hier op terug. Of dit nu de kater was of de ‘sjans’ partij zal in het midden worden gelaten, wellicht zal het een combinatie hiervan zijn. Al met al was de Koninginnenacht weer een groot succes en NEWS Bournemouth wil het bestuur van NEWS bedanken voor de financiële bijdrage die zeker heeft bijgedragen aan een onvergetelijke avond. De leden die niet konden komen zijn door de foto’s met de neus op de feiten gedrukt dat ze weer een mooi feestje hebben gemist!”

Dirk-Jan Sikking, voorzitter NEWS Bournemouth

studeren in bournemouth Studeren in Bournemouth

Macalester

Helaas konden wij deze Koninginnedag geen Nederlandse frikadellen, stamppot or stroopwafels vinden en hebben wij in plaats daarvan ons buikjes gevuld met Mediterraanse eten. Menig medemens in het restaurant vroeg zich af waarom wij in een rare taal spraken en in het fel-oranje gekleed waren, maar wij wisten ze te vertellen dat het vandaag (well, actually, yesterday) ons nationale dag was (‘Queensday’). Daar snappen ze natuurlijk in de VS maar weinig van aangezien ze geen koningshuis hebben, maar dat drukte de pret niet voor ons, ook al stonden we niet op de vlooienmarkt of op het Museumplein met duizenden landgenoten. Een geslaagde bijeenkomst van onze kleine “Dutch Club” en bij deze ook het laatste evenement van het academisch jaar.”

Claire Schuch, voorzitter NEWS Macalester

Studeren in Macalester