Ga met NEWS mee naar de Baltische Staten!

Gepubliceerd op 02-04-2011 at 07:48

Oost-Europa trip

In 2012 naar de Baltische Staten. Check de website van UcDean, de reisgroep van University College Utrecht.

Deze zomer is het precies 20 jaar geleden dat de Baltische Staten hun onafhankelijkheid uitriepen. Reden genoeg voor NEWS om een wel heel bijzondere reis te organiseren. Ga samen met 15 andere NEWS-leden van 19 tot en met 25 augustus 2011 mee op een geheel verzorgde verkenning van de geschiedenis, politiek, economie en cultuur van Estland, Letland en Litouwen. Deze NEWS-reis biedt niet alleen bijzondere ontmoetingen met parlementariërs, ondernemers, en vertegenwoordigers van ministeries, maatschappelijke organisaties en culturele instellingen, maar ook een afwisselend avondprogramma om de zomervakantie op een unieke manier af te sluiten. De reis vindt plaats van vrijdag 19 augustus tot en met donderdag 25 augustus 2011 en deelname kost slechts € 299, alleen voor NEWS-leden! Opgeven kan tot 1 juli 2011, maar vol=vol, dus wacht niet te lang!

De Baltische Staten zijn inmiddels zeven jaar lid van de Europese Unie, maar worden bij het grote publiek pas langzaam bekend. NEWS brengt hier verandering in met een compleet verzorgde reis die alle aspecten van het leven in Estland, Letland en Litouwen anno 2011 belicht. Ga met Estse parlementariërs in debat over de opbrengst van 7 jaar EU-lidmaatschap; ontmoet overlevenden uit de KGB gevangenis in Litouwen; spreek met Letse ambtenaren op het ministerie van Financiën over hun antwoord op de economische crisis; ontdek de ondergrondse kunstscene in Vilnius; krijg een bijzonder kijkje achter de schermen bij de organisatie van het project “Europese culturele hoofdstad 2011” in Tallinn; en feest mee met de Letten tijdens hun grote onafhankelijkheidsfeest op 21 augustus in Riga.

De NEWS-Eastern Europe trip wordt begeleid door Hans Hindriks. Hij studeert International & World History aan Columbia University in New York, heeft in Litouwen gewoond en jarenlange ervaring in het begeleiden van reizen naar de Baltische Staten (zie foto’s onderaan). De NEWS-Eastern Europe trip vertrekt op vrijdag 19 augustus 2011 vanaf Eindhoven naar Vilnius. Terugkomst is op donderdag 25 augustus uit Tallinn. Deelname aan deze reis is mogelijk voor de ongelooflijke NEWS-prijs van € 299. Dit bedrag is inclusief: vliegretour, vervoer van/naar luchthavens, alle vervoer in de verschillende landen, zes nachten accommodatie in centraal gelegen ho(s)tels, traditioneel Litouws welkomstdiner op 19 augustus, uitgebreid informatiepakket, uitnodiging voor “Baltic Movie Festival” in Nederland ter voorbereiding, en alle ontmoetingen, rondleidingen en activiteiten tijdens de reis.

Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. Aanmelden kan tot en met 1 juli 2011. Zodra je je hebt aangemeld zul je om een aanbetaling van € 49 worden gevraagd, te voldoen voor 2 juli 2011.

Na 1 juli gelden mogelijk hogere tarieven en is deelname alleen mogelijk indien er nog plaatsen beschikbaar zijn. Woon je niet in Nederland? Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden om vanuit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België of een ander EU-land te vliegen.

Deze reis gaat alleen door bij een minimum van tien aanmeldingen op 1 juli 2011. Bij onvoldoende aanmeldingen worden de reeds betaalde aanbetalingen uiteraard teruggestort.

Wil je meer informatie of je opgeven voor deze unieke reis? Stuur dan een mailtje naar h.hindriks@newstudent.nl. Wij bevestigen je deelname zo snel mogelijk.

oost-Europa trip 2
Eastern Europe trip
Oost-Europa