Oxford Dutch Bop

Gepubliceerd op 09-02-2011 at 20:20

Op zaterdag 29 januari heeft NEWS Oxford alweer haar vijfde jaarlijkse ‘Dutch Bop’ gehouden. Bops zijn een belangrijke traditie in Oxford en Cambridge, waarbij studenten zich uitdossen volgens een bepaald thema. Dit oranje-gekleurde feestje dat in St. Cross College gehouden werd was een groot succes en trok behalve grote aantallen Nederlandse studenten ook veel andere studenten aan. Naast de Nederlandse lekkernijen die verzorgd zijn door realdutchfood.com was er Nederlandse muziek in overvloed, en zongen menigeen luidkeels mee met Marco Borsato. Ook de Engelse studenten leken de muziek te waarderen, al haakten er wel veel af toen de polonaise op de muziek van Guus Meeuwis werd gedaan. Volgend jaar wordt het weer een groot feest, en NEWS Oxford heeft er nu al zin in!

Tekst: Marjolijn van Scherpenhuijzen