NEWS Onderzoeksbureau

Gepubliceerd op 12-01-2011 at 22:19

Per 1 januari 2011 is het NEWS Onderzoeksbureau in het leven geroepen. Het onderzoeksbureau zal zich richten op het uitvoeren van het jaarlijkse NEWS Onderzoek. Wat motiveert Nederlandse studenten om naar het buitenland te gaan en waar lopen zij tegen aan? Ook zal het onderzoeksbureau voorlichting gaan verstrekken over praktische zaken waar studenten in het buitenland tegen aan lopen zoals meeneembare studiefinanciering en zorgverzekeringen. Ellen van Reuler en Hannah Jongsma zullen het onderzoeksbureau bemannen.

Ellen van Reuler – Onderzoeksofficer

“Mijn naam is Ellen van Reuler en voor het jaar 2010-2011 ben ik de onderzoeksofficer van NEWS. Deze gloednieuwe functie is ondergebracht in het eveneens spiksplinternieuwe NEWS Onderzoeksbureau. Mijn hoofdtaak is het uitvoeren van het NEWSOnderzoek 2011.

Inmiddels ben ik aan het promoveren bij het Centre for the History of Science, Technology and Medicine van de University of Manchester. In het verleden heb ik mijn doctoraal Technische Bedrijfskunde en een master Public Administration gehaald aan de Universiteit Twente. Mijn buitenlandervaring heeft zich in die tijd langzaam opgebouwd. Dankzij een studiereis naar Thailand en Vietnam en een stage in Oostenrijk besloot ik dat ik voor een langere periode naar een Engelstalig land wilde. Daarom heb ik in collegejaar 2007/2008 een MSc in History of Science, Technology and Medicine gevolgd in Manchester. Heb je suggesties voor het NEWSOnderzoek, je kunt me altijd mailen op e.vanreuler@newstudent.nl”

Hannah Jongsma – Onderzoeksassistent

“Ik volg momenteel de Master Philosophy and Public Policy aan de London School of Economics. Hiervoor heb ik een jaar in het bestuur van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) gezeten en daarvoor heb ik mijn bachelor gehaald aan de Roosevelt Academy. Als onderzoeksassistent van NEWS zal ik mij vooral richten op de informatievoorziening naar studenten toe. Er zijn heel mensen met heel veel vragen, en er is een hele boel informatie beschikbaar, op heel veel verschillende plekken. Aan mij de schone taak deze zaken enigszins dichter bij elkaar te brengen. Daarnaast zal ik natuurlijk ook assisteren met het NEWSonderzoek. Vragen of suggesties, mail me op h.jongsma@newstudent.nl “