Scholierenprogramma NEWSdag

Gepubliceerd op 09-12-2010 at 15:52


Speciaal voor scholieren hebben we dit jaar voor het eerst een programma dat zich richt op de stap na het buitenland. Jullie worden op 22 december tussen 10:00u en 10:30u verwacht op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit is het ‘vertrekkersprogramma’ voor scholieren:

10:30 – 11:00 Opening

11:00 Workshopronde 1: Op Weg naar Weg van de Nuffic

Wat houdt studeren in het buitenland echt in? Hoe realiseer je je wens een volledige studie in het buitenland te volgen? Wat staat je allemaal te doen voor vertrek en te wachten bij aankomst? In samenwerking met een aantal ervaren buitenlandstudeerders zal de Nuffic ingaan op deze en anderen vragen. Je wordt voorgelicht over verschillende onderwijssystemen wereldwijd, over de mogelijkheid je studiefinanciering mee te nemen en om beurzen aan te schrijven en krijgt tegelijkertijd een realistisch inzicht in wat een bachelor of master in bijvoorbeeld Engeland, Australië of Amerika daadwerkelijk inhoudt door middel van persoonlijke verhalen en tips. Ook zal er ruimte zijn voor vragen en discussie. Voor iedereen die met het idee speelt of concrete gestalte wil geven aan zijn of haar plannen voor een volledige opleiding in het buitenland, is dit een ideaal begin.

12:30 Speeddate Lunch

Heb je altijd al iemand willen ontmoeten die het klappen van de studie-in-het-buitenland-zweep kent om diegene vervolgens onbeschaamd de hemd van het lijf te kunnen vragen? Nu is je kans! In 3 speeddates kun je alles te weten komen over de elitaire tradities van Oxford, de werkdruk in Hong Kong of het binge drinken in Boston.

13:30 Workshopronde 2, deel 1: Op Weg naar je Droomuniversiteit

Aan de hand van real life opdrachten en hilarische anekdotes zullen twee bereisde NEWSveteranen je meenemen naar de gecompliceerde wereld van aanmeldings- en toelatingsprocedures in het buitenland. Wat zeg je wel en niet tijdens een interview? Hoe hoog moeten je cijfers zijn om waar te worden toegelaten? Hoe stel je je CV het beste op? Hoe zorg je dat jouw motivatiebrief eruit springt? En belangrijker nog: hoe maak je jouw droomuniversiteit duidelijk dat jij hun droomstudent bent?

14:30 Workshopronde 2, deel 2: Studeren in Canada en de Verenigde Staten

Ben je specifiek geïnteresseerd in een studie in Noord Amerika? Wil je weten wat de ‘college experience’ nu echt inhoudt? Hoe duur studeren in Canada of Amerika is? En hoe het onderwijssysteem verschilt van dat in Nederland? Professor Henk Meijer, die ruim twintig jaar in Noord Amerika gestudeerd en gewerkt heeft, kan je er alles vertellen over vertellen. Hij zal een korte presentatie geven waarna er ruimte is voor vragen en discussie.

Om 15.00u is het programma afgelopen. Als je komt moet je je van te voren aanmelden, dat kan hier. Als je je aanmeldt ben je voor alle workshoprondes ingeschreven. Vergeet je identiteitsbewijs niet mee te nemen! Voor vragen over het scholierenprogramma kun je contact opnemen met Dominique Snel via d.snel@newstudent.nl of 06-652696730.

We hopen je te zien bij de NEWSdag!