Maike Winters – Melbourne

Gepubliceerd op 05-10-2010 at 16:09

Maike doet een Master in Gobal Communications aan La Trobe University in Melbourne

Sinds juli dit jaar ben ik te trots inwoner van de prachtige stad Melbourne. Ik kon na een uitwisseling aan Sydney University geen genoeg krijgen van het geweldige leven in Australië en besloot mijn volledige master (Global Communications) in Melbourne, aan La Trobe University te volgen.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik, vanwege de hoge kosten van studeren in het buitenland, hard heb gezocht naar masters in Nederland, maar ik kon simpelweg niet de master vinden die ik wilde. Door mijn eerdere ervaring met het buitenland heb ik niet heel veel moeilijkheden ondervonden tijdens de aanmeldingsprocedure. Al hoewel, één ding bleek een mission impossible: het krijgen van een studiebeurs. Ik heb van alles geprobeerd, maar voor Australië bestaan nu eenmaal weinig beurzen.

Nu het eerste semester er bijna op zit (we hebben vier maanden zomervakantie!) is het tijd voor de laatste essays voordat ik uitgebreid van het strand kan gaan genieten. Het leven hier bevalt me erg goed, ik voel me zo vrij als een vogeltje, heb veel internationale en Australische vrienden en, niet geheel onbelangrijk, ik vind mijn master erg leuk.

Ik heb hiervoor drie jaar psychologie in Leiden gestudeerd, een halfjaartje in Sydney gezeten en een half jaar stage gelopen bij NOS Headlines. Psychologie en journalistiek lijkt een rare combinatie op het eerste gezicht, maar journalistiek is mijn uiteindelijke bestemming, denk ik.