NEWS-studenten naar de WK-finale in Zuid-Afrika

Gepubliceerd op 18-08-2010 at 12:38

De voorzitter van NEWS-club Antwerpen, Chantal Schinkels, gaat naar Zuid-Afrika om Oranje aan te moedigen tijdens de WK-finale. Samen met Kevin Van Noesel heeft Chantal een wedstrijd van de Belgische sportzender Sporza gewonnen waarbij ze het opnamen tegen Antwerpenaars uit andere landen. Koppels uit WK-landen moesten samen wedstrijden kijken met een grote groep supporters in de Sporza-studio. De koppels van de twee landen die in de finale zouden staan, moesten een tafelvoetbalwedstrijd spelen waarbij de winnaars tickets naar Zuid-Afrika zouden winnen.

Chantal en Kevin hebben de wedstrijden tegen Kameroen, Brazili√ę en Uruguay gekeken met de koppels uit andere landen en veel in oranje uitgedoste Nederlanders en Belgen. Sporza filmde en interviewde de groep supporters. Omdat Nederland zondag in de finale tegen Spanje staat, moesten Chantal en Kevin het opnemen tegen het Spaanse stel in de tafelvoetbalwedstrijd. Ze wonnen die wedstrijd glansrijk met 3-1, dat belooft wat voor zondag! Kijk hier voor het filmpje van de tafelvoetbalfinale.

Met hun overwinning hebben Chantal en Kevin een reis naar Zuid-Afrika gewonnen. Vrijdagochtend zijn ze op het vliegtuig naar Johannesburg gestapt, waarna ze eerst een paar dagen naar  Pretoria gaan. Zondag gaan ze natuurlijk Nederland naar de overwinning schreeuwen tijdens de WK-finale in het Soccer City stadion in Johannesburg. Vervolgens gaan ze nog een paar dagen door Zuid-Afrika reizen.

Het nieuwe NEWS-bestuur feliciteert Chantal en Kevin van harte met hun prijs en wenst ze veel plezier in Zuid-Afrika!

Heb jij zelf iets gedaan wat op onze site zou passen? Of heb je een leuk idee voor Nederlandse studenten in het buitenland en wil je daar hulp of advies bij? Stuur dan een e-mail naar het bestuur!