Dutch Bop in Oxford

Gepubliceerd op 18-08-2010 at 13:45

Op zaterdag 6 maart werd voor de vierde maal de Dutch Bop georganiseerd door NEWS Oxford. De Dutch Bop, een groot jaarlijks Nederlands feest, is inmiddels een waar fenomeen geworden. (Het woord ‘Bop’ is een typisch Oxbridge woord en betekent niets minder dan ‘studentenfeestje’).

Hoewel de eerste editie kleinschalig werd gehouden, is de Dutch Bop voor de volgende 3 edities verhuisd naar de Dining Hall van St. Cross college, een prachtige grote zaal in een college gebouwd in Gotische stijl. De “Dutch” bleken namelijk ook hier een behoorlijk goede reputatie te hebben op feestgebied, en de Dutch Bop was dan ook vanaf het eerste jaar een zeer populair evenement. Oranje kleding en Hollandse polonaise: succes verzekerd!

De Dutch Bop kent ieder jaar een ander thema dat vaak een beetje cheeky is met een knipoog naar Nederland, en dit jaar was dat ‘Tarts and Tulips’. Ook dat bleek een zeer geslaagde keus. Veel studenten kwamen verkleed in Oranje of als ‘Tart’ en er liepen zelfs een paar heuse Tulpen rond! Mede door de overvloed aan Oranje in de zaal zat de sfeer er meteen goed in. Ook de gratis biertjes, beschikbaar gesteld door onze trotse sponsor Grolsch, en de 6 kilo Goudse kaas van goudsekaasshop.nl werden zeer goed ontvangen en hebben zeker bijgedragen aan een geweldig mooi feestje, en daarom wil ik onze sponsors hiervoor nog eens bedanken. De muziek tijdens de avond was een mix van top 40, dance en onvervalste Hollandse pop. Zelfs aan palingsound heeft het niet ontbroken. Vooral toen onze 2 Nederlandse DJs hun entree maakten was het tijd voor een stevige mix van goede oude happy hardcore, meezingers, en polonaises. En degenen die het hardste meesprongen? Je raad het al: de niet-Nederlandse Oranje fans!

Het lijkt er dus op dat Oxford beetje bij beetje (of moet ik zeggen Bop bij Bop) ieder jaar wat meer Oranje wordt. Althans, voor 1 nacht per jaar…

Namens NEWS Oxford,

Rob Tijssen
Coordinator Dutch Bop 2010

NEWS Oxford wil graag onze sponsoren Grolsch en goudsekaasshop.nl hartelijk bedanken voor de gulle sponsoring!