Pers

Op deze pagina zijn documenten en publicaties van NWS te vinden. Voor nieuwe publicaties of meer informatie over onderstaande documentatie kunt u contact opnemen met het bestuurslid PR (pr@wereldwijdestudenten.nl).

Publicaties door NWS

NWS-artikel “Bussemaker heeft geen oog voor financiële nood mobiele student”, geschreven door ex-bestuurslid Sofie van Heijningen, gepubliceerd in Trouw op 25 september.

Opinie-artikel “Ook ná brexit studeren in Verenigd Koninkrijk” door ex-bestuurslid Meeke Roet, geplubliceerd op 19 mei 2017 in het Algemeen Dagblad.

Publicaties over NWS

Bestuurslid Jasper Kars van NWS aan het woord bij de NOS: “Nederlandse studenten moeten de kans hebben om binnen de Europese Unie naar elk land te gaan om daar te studeren.”, zaterdag 5 oktober 2019.

Onderwijsblog “Buitenlandervaring is niet voor iedereen weggelegd”, gepubliceerd op nrc.nl op 20 juni 2018.

Verslag van de paneldiscussie gehouden op de NWS-dag 2018, gepubliceerd op de ScienceGuide website op 21 december 2018.

“Deze Nederlandse jongeren gaan wél langere tijd in het buitenland studeren”, interviews met vertekkende NWS’ers gepubliceerd in Trouw op 4 september 2017.

Verslag van het 10-jarig NWS lustrum, gepubliceerd op 29 augustus 2017 op de website van Ad Valvas van de Vrije Universiteit Amsterdam.

In de Spits van maandag 2 december 2013: “Buitenlandstudie wordt te moeilijk gemaakt”

NWS-Onderzoek 2013

op 27 november 2013 is het laatste NWS-onderzoek gepubliceerd: Nederlandse studenten in het buitenland: hoe stimuleert men internationalisering in het hoger onderwijs.

De samenvatting van het onderzoek vindt u hier:Samenvatting NWS Onderzoek 2013

Het definitieve en volledige onderzoek staat hier: NWS-Onderzoek 2013

Het bijgaande persbericht dat is verstuurd kan gelezen worden: Persbericht NWS-onderzoek

En ook de universiteitsbladen van de Universiteit Utrecht en TU Delft gaven aandacht aan het NWS onderzoek op hen websites.  Lees hier het artikel op de website van respectievelijk DUB en Delta

Overige NWS-Onderzoeken

NWS-Onderzoek 2011: De uitdagingen van uitgaande mobiliteit: voorbereiding, bekostiging en terugkeer van een studie in het buitenland. Bekijk en download hier.

NWS-Onderzoek 2009: Barrieres bij de stap naar het buitenland. Bekijk en download hier.

NWS-Onderzoek 2008: De Nederlandse student in het buitenland: achtergrond, motivatie en toekomstplannen. Bekijk en download hier.

Hier vind je het persbericht over het belang van beurzen uit 2012.