Pers

Op deze pagina zijn documenten en publicaties van NWS te vinden. Voor nieuwe publicaties of meer informatie over onderstaande documentatie kunt u contact opnemen met het bestuurslid PR (pr@wereldwijdestudenten.nl). Voor urgente vragen zijn de Voorzitter (+31 6 25188230) en bestuurslid PR (+44 7 506710918) ook telefonisch bereikbaar.

Publicaties 2014/15

Trouw heeft op 25 september het NWS-artikel “Bussemaker heeft geen oog voor financiële nood mobiele student”, geschreven door ons bestuurslid Sofie van Heijningen, gepubliceerd. Lees hier het volledige artikel.

NWS-Onderzoek 2013

op 27 november 2013 is het laatste NWS-onderzoek gepubliceerd: Nederlandse studenten in het buitenland: hoe stimuleert men internationalisering in het hoger onderwijs.

De samenvatting van het onderzoek vindt u hier:Samenvatting NWS Onderzoek 2013

Het definitieve en volledige onderzoek staat hier: NWS-Onderzoek 2013

Het bijgaande persbericht dat is verstuurd kan gelezen worden: Persbericht NWS-onderzoek

Publicaties

In de Spits van maandag 2 december 2013: “Buitenlandstudie wordt te moeilijk gemaakt”

Mooi artikel op de website van de Nuffic, partner van het NWS.

En ook de universiteitsbladen van de Universiteit Utrecht en TU Delft gaven aandacht aan het onderzoek op hen websites.  Lees hier het artikel op de website van respectievelijk DUB en Delta

Overige NWS-Onderzoeken

NWS-Onderzoek 2011: De uitdagingen van uitgaande mobiliteit: voorbereiding, bekostiging en terugkeer van een studie in het buitenland. Bekijk en download hier.

NWS-Onderzoek 2009: Barrieres bij de stap naar het buitenland. Bekijk en download hier.

NWS-Onderzoek 2008: De Nederlandse student in het buitenland: achtergrond, motivatie en toekomstplannen. Bekijk en download hier.

Hier vind je het persbericht over het belang van beurzen uit 2012.