Marieke van der Gaag: “Een buitenlandervaring moet voor iedereen een optie zijn”

Gepubliceerd op 10-11-2019 at 13:34

NWS’er Marieke van der Gaag is dit jaar bestuurslid belangenbehartiging en secretaris. Ze volgt momenteel haar master Political Science aan de Universiteit van Amsterdam.

Hard maken in de politiek

“Ik vind het heel belangrijk dat een buitenlandervaring voor iedereen een optie is, en om die reden wil ik mij via NWS inzetten om dat geluid hoorbaar te maken in de politiek. Verder hoop ik natuurlijk dat we dit jaar nog meer Nederlandse studenten in het buitenland kunnen bereiken zodat we voor hen een hele gave NWS-dag kunnen organiseren.”

“Het kan in het buitenland best eenzaam zijn als je nog een beetje je draai moet vinden, en daarom is het prettig als Nederlandse studenten via NWS in contact kunnen komen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Daarnaast vind ik NWS een belangrijke organisatie omdat het zich zo expliciet hard maakt in de politiek voor de belangen van Nederlandse studenten in het buitenland.”

I love New York

“Mijn favoriete buitenlandervaring was mijn stage bij het Nederlandse Consulaat in New York. Het was mijn droom om in New York te wonen sinds ik twaalf was, en het was ontzettend gaaf om te merken dat ik me echt kon thuis voelen in een stad waar ik zoveel jaar over gedroomd had.”

“New York! NYC voelt als een plek waar heel veel mogelijk is, en je zult je er werkelijk geen seconde vervelen. Daarnaast had ik het gevoel dat ik er echt mijn draai had gevonden, waardoor het altijd een beetje als een home away from home zal voelen.”

Baan in het buitenland als pluspunt

“Omdat mijn interesse bij politiek ligt, hoop ik over vijf jaar een interessante baan te hebben waarbij ik iets kan doen met internationaal beleid, hopelijk gericht op vrouwen- of mensenrechten. Een baan in het buitenland zou natuurlijk een pluspunt zijn.”