Wouter Jan de Graaf: “Een buitenlandervaring is ontzettend waardevol”

Gepubliceerd op 19-10-2019 at 11:41

NWS’er Wouter Jan de Graaf is dit jaar bestuurslid Clubs & Netwerk en daarnaast de voorzitter van NWS Rusland. Hij doet momenteel z’n master Internationale Betrekkingen in Rusland.

Buitenlandervaring enorm waardevol

“Ik vind NWS erg tof, omdat dit een organisatie is die studenten stimuleert om in het buitenland te studeren. Een buitenlandervaring is ontzettend waardevol en ik vind het mooi dat wij daar bij kunnen helpen.”

Binnen mijn portefeuille hoop ik in een paar nieuwe landen clubs te kunnen oprichten. Er zijn nog genoeg plekken in de wereld waar veel Nederlanders studeren en waar nog geen club is. Verder wil ik mijn steentje bijdragen aan het versterken van de bestaande clubs en specifiek te ontwikkelen tot een stabiele club.”

Exchange in Kazachstan

Ik geniet echt van het studerende leven in het buitenland. Het is zo gaaf om nieuwe culturen te leren kennen. Mijn meest bijzondere ervaring was wel mijn exchange in Almaty, Kazachstan. Toen mensen me vroegen “waarom?” en “waar ligt dat?” toen wist ik dat ik goed zat. Alles wat je gewend bent uit het Westen is hier anders. Het was even wennen, maar ik heb ontzettend genoten van de prachtige natuur en de unieke historie in dit gebied. Dit had ik voor geen goud willen missen.

Sint-Petersburg heeft het allemaal

“Ook al studeer ik momenteel in Moskou, mijn favoriete stad is Sint-Petersburg; het Venetië (of Amsterdam?) van het Noorden. Deze stad is ten eerste esthetisch gezien heel mooi, maar heeft ook een interessante historie. Het ademt Europa, terwijl het in Rusland gelegen is. Wat mij betreft heeft deze stad echt het beste van beiden gecombineerd.”

“In lijn met de NWS-gedachte hoop ik over vijf jaar een plek gevonden te hebben waar ik werken en het leren van nieuwe culturen kan combineren.”