Sharona Boonman: “Studeren in het buitenland moet toegankelijker zijn”

Gepubliceerd op 08-09-2019 at 14:59

NWS’er Sharona Boonman is dit jaar voorzitter van NWS. Ze volgt momenteel haar Erasmus Mondus master in Kopenhagen en droomt van een carrière in de data science. 

Studie in het buitenland is waardevol

“NWS spreekt mij aan omdat ik geloof dat het heel waardevol is om in het buitenland te studeren, maar ik weet ook dat er nog veel barrières aanwezig zijn. Ik hoop dat NWS ervoor kan zorgen dat studeren in het buitenland toegankelijker wordt voor iedereen.”

“Ik hoop gedurende dit jaar ervoor te zorgen dat alles binnen het bestuur goed verloopt. Het is best een uitdaging om voorzitter te zijn van een bestuur op afstand, maar daarom wellicht des te interessanter. Tevens hoop ik meer contact te hebben met de fondsen, aangezien ik geloof dat een samenwerking waardevol kan zijn voor NWS’ers en ook voor hen. Verder wil ik het comité van aanbevelingen te kunnen uitbreiden, en de IT taken zo goed mogelijk vervullen.”

Een hele internationale ervaring

“Ik ben meerdere keren voor mijn studie in het buitenland geweest. Maar ik denk vooral dat mijn huidige Erasmus Mundus master erg waardevol is. Tijdens deze tweejarige master heb ik de mogelijkheid om in totaal in 3 verschillende landen te wonen. Verder zijn er niet meer dan twee studenten van hetzelfde land in mijn studie. Hierdoor is het een hele internationale ervaring. Verder heb ik veel mogelijkheden binnen mijn studie, maar ook daarbuiten. Ik heb tijdens deze master mijn eerste academische publicatie gekregen, ik heb keuzevrijheid in de landen waar ik studeer en ik heb de mogelijkheid om NWS voorzitter te zijn.”

Data science in het Midden Oosten

“Mijn favoriete stad is Jeruzalem, ik vind het een erg interessante en dynamische stad. Ik vind het fascinerend om te zien hoeveel culturen er in Jeruzalem samenkomen, maar ik vind het langdurige conflict natuurlijk verschrikkelijk. Het liefste zou ik over vijf jaar als data science consultant werken voor een groot bedrijf in het Midden Oosten. Ik vind de regio en cultuur erg inspirerend. Ook lijkt het veel mogelijkheden te hebben in het vakgebied van data science.”